Писмо малог тенисера родитељима

Као тренер и родитељ малог тенисера, често имам прилике да видим родитеље тенисера како се чудно понашају када њихово дете игра. Вичу, сугеришу да је лоптица пала у аут, покушавају да буду тренер, не говоре с другима, итд.       Прошле недеље сам седео поред родитеља који су ме натерали да замислим шта би…

Детаљније

Предности које активна деца имају у животу

Амерички Аспен институт прошле године је урадио истраживање о томе какве предности активна деца имају касније у животу, и да ли постоји зависност активности деце од физичке активности њихових родитеља. На слици су приказани резултати:  

Детаљније

ХК Партизан освојио титулу на турниру у Варезеу

Партизанови мали хокејаши, селекција до 9 година, освојили су претходног викенда међународни турнир у италијанском граду Варезеу, у кoнкурeнциjи 10 eкипa. Тиме су Пaртизaнoви малишани нaстaвили низ oдличних рeзултaтa кoje су oд пoчeткa сeзoнe бeлeжили нa турниримa.    

Детаљније

Шаљиви одговори Ника Кириоса на питања обожавалаца на твитеру

ПОВРЕЂЕНА аустралијска тениска звезда Ник Кириос, прекјуче је одвојио време да одговори на нека смешна питања обожавалаца. Његови одговори били су злата вредни.  

Детаљније

Аустралијско истраживање о односу родитеља и тренера

Запамтите, родитељи и тренери су чланови тима: неопходан је тимски рад   Џанет А. Јанг (Janet A. Young) (Универзитет Викторија, Аустралија) ITF Coaching and Sport Science Review 2011; 55 (19): 17 – 18 САЖЕТАК У овом чланку описује се истраживање које је недавно спроведено у Аустралији, са родитељима и тренерима 10 најбољих аустралијских професионалних тенисерки….

Детаљније

Развој младог тенисера – водич за родитеље

Франк Ђампаоло (Максимизирање тениског потенцијала, САД)   Развојни процес младог тенисера је сложен и може да буде изазован за сваког родитеља. Постоје многе препреке које треба превазићи истовремено, а учење како да се носите са њима може да буде превелик залогај. Постављање циљева и развијање стратегије су кључне компоненте за успех играча. Родитељи имају главну…

Детаљније

Интервју са спортским психологом Петрашином Матијевићем

Пошто је четвороделни серијал о спортској психологији већ месецима најчитанији блог на сајту Малих играча, данас у рубрици Упознајте тренера разговарамо са Петрашином Матијевићем, спортским психологом и oснивaчем oргaнизaциje SPORTSPRO.  

Детаљније

Џуди Мареј о канадском тенису, женама тренерима и о родитељству

11. март 2015.   Селектор британске Fed Cup репрезентације и тренер Џуди Мареј (Judy Murray) посетила је Торонто пре неколико недеља да би присуствовала Годишњој конференцији Тениске асоцијације професионалаца (TPA) у организацији Тениског савеза Канаде, где је поделила своје огромно тениско знање и искуство у подизању њена два сина, 5. играча на светској ранг-листи Ендија…

Детаљније

Зашто се моја деца не баве организованим спортом

Када је почела да скаче од среће зато што је за викенд била најављена киша (јер ће можда фудбалске утакмице бити отказане), Маргарет Раферти је схватила да је време да поново размисли о посвећености њене породице бављењу спортом.  

Детаљније