Aleksa Marđonović
Лични Подаци

Алекса Марђоновић (2002)

Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: Црвена звезда
Користи руку: Десну
Tренер: Немања Вишнић, Марко Савић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Хоби / интересовање: Фудбал
Турнири:

Алекса Марђоновић

Портрет Малог Играча


Алекса Марђоновић (ТК Црвена звезда, 2002. годиште) је победник ОП Београда, турнира III категорије до 14 година, одиграног у ТК Газела. После два финала ове године на турнирима у Београду у ТК Олимп и ТК Ђукић, Алекса је подигао пехар и потврдио да се враћа у форму која га је красила у категорији до 12 година.

 

 

❓ Алекса, честитамо! Када си почео да тренираш тенис и које досадашње успехе би издвојио као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Хвала, тенис играм од своје 7. године и до сада сам одиграо много домаћих и међународних турнира у свим категоријама. Као најзначајније издвојио бих освајање Мастерса ТСБ до 10 година, више освојених ТСС турнира 1. категоријe до 12 година, неколико 1/2 финала ТЕ турнира до 14 година у синглу и дублу, и да не заборавим освојено Екипно првенство Србије до 14 година са ТК Црвена Звезда.

 

Aleksa Marđonović, Lav Dašić, Milan Slavković
Победа на Мастерсу Тениског савеза Београда до 10 година 2012. године.
На слици са финалистом Лавом Дашићем и председником ТСБ Миланом Славковићем

 

❓ Да ли можеш да нам представиш свој тениски клуб и да опишеш нашим читаоцима чувене „мердевине“ које се организују сваког петка у клубу?

Мој клуб не треба посебно представити, довољно је рећи ТК Црвена Звезда, последњих година највећи и најтрофејнији тениски клуб у Србији. Оно што бих издвојио из клуба су управо те „мердевине“ које су изазовне и ментално захтевне, јер играч мора у кратком времену да се избори са свим ситуацијама играјући са јачом или слабијом конкуренцијом. Траже од тебе фокус, борбеност и тениску интелигенцију! Многи добри такмичари, страни и домаћи, су пробали и одустали од „мердевина“, јер нису могли да издрже притисак и да се изборе са таквом игром.

 

Aleksa Marđonović
Алекса са 7 година. Звездаш 🙂

 

❓ Како би описао свог тениског тренера у пет речи?

Ух… тешко је описати све моје тренере у пет речи, али покушаћу.

Ранији тренери (Дејан Вукојичић, Мића Ратковић) су били захтевни и строги, научили ме игри и код њих сам стекао дисциплину у тренирању.

Магнус Норман: тениски маг, мотиватор, једном речју светска „фаца“, много ми помаже у тениском развоју.

Немања Вишнић и Марко Савић су „cool“ ликови са много тениског знања. Стрпљење им је средње име, са Немањом радим доста и он ме највише трпи.

 

Aleksa Marđonović, Jaffa Mini Tennis Open 2011
Jaffa Mini Tennis Open 2011. године

 

❓ Колико пажње посвећујеш кондицији и како изгледа један твој кондициони тренинг?

Нисам много пажње посвећивао кондицији, јер сам упоредо са тенисом дуго тренирао фудбал и тек сам у последње време почео да радим озбиљније фитнес. На тренингу се посебна пажња посвећује превенцији од повреда, наравно ту су и тренинзи снаге, агилности и брзине.

 

Aleksa Marđonović, Mateja Janićijević, Luka Kurtović, Stefan Popović, Dejan Vukojičić, Dragan Ilić
Play & Stay, ТСБ 2010. године: препознајемо Алексу, Стефана Поповића, Луку Куртовића и Матеју Јанићијевића, као и тренере Драгана Илића и Дејана Вукојичића

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променио или поправио у својој игри?

Многи ми замерају да играм превише агресивно и ризично, али ја управо то сматрам својом највећом врлином. У својој игри ништа не бих мењао, само бих волео да пронађем начин да будем ментално стабилнији.

 

Aleksa Marđonović, Smrikva Bowl 2012
На Smrikva Bowl 2012. године

 

❓ Већ годинама учествујеш на међународним турнирима из календара Tennis Europe и постижеш запажене резултате и у синглу и у дублу (полуфинала), па нас занима какви су ти планови на том пољу и каква припрема је потребна за ЕТА турнире?

Планови су ми да се добро спремим за следеће летње турнире из ТЕ календара. Сматрам да је их је неопходно играти због искуства, јер је разлика у односу на домаће турнире велика. Деца у Европи су далеко физички спремнија, много тренирају и научена су да се боре до краја и да не одустају од поена. Посебне припреме немам, улазим у сваки меч без калкулација, па ко победи.

 

Aleksa Marđonović, Lovre Erceg, Petar Jovanović, Danilo Raičević, Stefan Popović, Cungu & Co Open 2016
ETA турнир Cungu & Co Open 2016: Ловре Ерцег, Петар Јовановић, Алекса, Данило Раичевић и Стефан Поповић

 

❓ Шта дубл чини специфичним и са ким волиш да играш дубл?

Дубл обожавам да играм јер је потребно да се брзо доносе одлуке, што ми одговара. До сада ми је са свим дубл партнерима било пријатно да играм.

 

Aleksa Marđonović
Титула на Видовданском турниру 2014. године

 

❓ Ове године је екипи Црвене звезде за мало измакла титула на Државном екипном првенству до 14 година. Колико си задовољан својим наступом, и какви су твоји утисци са једног екипног такмичења у индивидуалном спорту?

Утисци са Екипног су увек сјајни, добра организација, одлична атмосфера и дружење. Само ми је жао што ове године Звезда није одбранила титулу, иако је са Спартаком било 2:2. Ја сам задовољан својим наступом. Играо сам другу таблу, изгубио свој сингл од Филипа Мандовића, који је меч одиграо сјајно, а у дублу са Луком Тодоровићем смо победили пар Сабо Рац – Мандовић.

 

Marko Savić, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu do 14 godina, Teniski savez Srbije, Teniski centar Novak Beograd
ТК Црвена звезда: тренер Марко Савић, Лука Тодоровић, Алекса Марђоновић, Стефан Малбаша, Богдан Букарица и Петар Белошевић

 

❓ Какву музику слушаш? Можеш ли да наведеш неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Углавном слушам поп музику…

 

Погледајте неколико видео-записа о Алексиним наступима; ту су наступи на Lemon Bowl-у и Smrikva Bowl-у 2012. године, тренирање у GTG академији 2014. године, тренирање са Магнусом Норманом 2013. године:

 

 

 

 

Алекса Марђоновић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *