Danilo Raičević, Cungu & Co Open 2017 U14, Tennis Europe Junior Tour, Ulcinj, Crna Gora, Montenegro
Лични Подаци

Данило Раичевић (2003)

Место: Подгорица
Држава: Црна Гора
Клуб: TK Eminent
Tренер: Небојша Јовановић
Година Отпочињања Каријере: 2008
Тениски Узор: Рафаел Надал
Турнири:

Данило Раичевић

Портрет Малог Играча


Данило Раичевић (TK Eминент Подгорица, 2003. годиште) је победник недавно завршених ETA U14 турнира Cungu & Co Open 2017 у Улцињу и Montenegro Cup 2017 у Никшићу. То је само наставак сјајне Данилове серије успеха: у марту ове године је заредом освојио два развојна ITF/Tennis Europe турнира у Анталији, Турска, док је прошле године са Хрватом Ловром Ерцегом освојио 3 титуле у дублу на ЕТА турнирима до 14 година у Подгорици, Никшићу и Улцињу, а у Тузли су били финалисти. Први је на ранг-листи ТС Црне Горе до 14 година. У међувремену успео је и да освоји турнир у оквиру такмичења ТСЦГ U16 у Подгорици. Прошлог септембра је освојио Мастерс ТСЦГ до 14 година и Државно првенство у оквиру такмичења ТСЦГ до 14 година. Представљамо овог изузетно перспективног подгоричког младог тенисера:

 

 

❓ Данило, ти си изгледа заборавио да губиш 🙂 ? У чему је тајна твог импозантног резултатског низа?

Прво да похвалим ваш портал који прати сва тениска дешавања у свим категоријама, како на домаћим тако и на међународним турнирима. Наравно и да се захвалим што сте показали интересовање за мене.

Што се тиче мојих резултата, ту нема тајне. То су свакодневни тренинзи, велики рад и труд, дисциплина, добра организација, подршка породице, клуба и школе.

 

 

❓ Када си почео да тренираш тенис, и шта највише волиш у тенису?

Све је почело некако спонтано. Са четири године сам почео да пратим тенис. Било је свима чудно откуд то да сједим по два три сата и гледам мечеве великих тенисера.

Са пет година сам направио прве тениске кораке у ТК Еминент, чији сам и данас члан.

Мој таленат први је примијетио тренер Дејан Рамадановић. Прве двије године тренирала ме је Дајана Савовић, када ме као такмичара преузима Деки, све до септембра 2014. Он ми је усадио такмичарски дух и „крив“ је што сам још више заволио тенис. С њим сам са девет година био најбољи црногорски играч у категорији U10. Од септембра 2014. тренер ми је Небојша Јовановић, са којим сам успио да будем најбољи црногорски играч у категорији U12 и U14 и са којим сам почео да играм прве турнире из календара Tennis Europe.

У тенису волим све, тренинге, такмичења, путовања, нова познанства…

 

Danilo Raičević, Aleksa Krivokapić, Petar Jovanović, reprezentacija Crne Gore
Репрезентација Црне Горе до 12 година, Данило Раичевић, Петар Јовановић и Алекса Кривокапић (пре неколико година)

 

❓ Знамо да у TK Eminent има изванредних тенисера (Алекса Кривокапић, Петар Јовановић, Мило Газивода…) – какав је начин рада у клубу, имате ли више групних или индивидуалних тренинга? Ко је твој тренер, са ким најчешће спарингујеш, и шта највише волиш да радиш на тренинзима?

Сарадња са клубом и тренерима је одлична. Услови у ТК Еминент су најбољи у Црној Гори. Имамо отворене и затворене терене са шљаком и тврдом подлогом, теретану, загријану халу у зимском периоду, што је веома битно. Одличне тренере, кондиционе тренере и спаринг партнере.

Као што сам већ навео мој тренер је Небојша Јовановић, који ми је помогао да још боље усавршим своју технику, убрзам игру и дигнем је на виши ниво. Комбинујем и групне и индивидуалне тренинге. Увијек послушам савјет тренера, јер он најбоље зна што ми је у датом моменту потребно. Највише волим кад вјежбам са тренером одређене ситуације које ми се дешавају на мечу. Најчешће спарингујем са старијим дјечацима из клуба, од којих бих поменуо Андрију Јоковића, Томаша Пејановића, Младена Нововића и Вељка Глобаревића, а највише волим кад спарингујем са Павлем Роганом, који је иначе мој помоћни тренер.

 

Danilo Raičević, trener Nebojša Jovanović
Са тренером Небојшом Јовановићем после титуле у Никшићу, мај 2017.

 

❓ Можеш ли да упоредиш квалитет такмичарског тениса у својој конкуренцији у земљама бивше Југославије?

Има квалитетних тенисера у земљама бивше Југославије, поготово у Србији и Хрватској. Мислим да моја генерација из Црне Горе иде у корак са њима и осталим дјечацима тог узраста из свијета.

 

 

❓ Да играш финале Вимблдона, са којим врхунским тенисером би волео да укрстиш рекет у том финалу? А на Ролан Гаросу?

И један и други гренд слем бих волио да одиграм са својим идолом Рафаелом Надалом 🙂

 

Danilo Raičević, Lovre Erceg
Прво финале у дублу са Ловром Ерцегом, 2015. године, против Пољака Пјотра и Макса. После тога су освојили још три ETA U14 титуле у дублу и играли још једно финале!

 

❓ Колико пажње посвећујеш кондицији и како изгледа један кондициони тренинг?

Кондиција је врло важан дио тениса.

Редовно радим кондиционе тренинге, веома озбиљно и посвећено, мада није баш да их пуно волим 🙂 У јутарњим часовима радим кардио тренинге, а у поподневним одређене вјежбе у договору са својим кондиционим тренером.

 

Danilo Raičević, Milo Gazivoda
Данило са Милом Газиводом у Улцињу

 

❓ Да ли успеваш да ускладиш све обавезе: спорт, школу и дружење, и како?

Веома тешко је све то ускладити. Увијек фали времена за нешто. Спорт и школу за сад успијевам ускладити уз помоћ родитеља и наставника који имају разумијевања за мене.

За дружење имам врло мало времена. Понекад пођем у биоскоп или одгледам неку утакмицу са друштвом.

 

 

❓ Какви су ти планови у овој години, и који су твоји тениски снови?

У овој години волио бих да будем на завршном Мастерсу ТЕ U14, а снови су велики, највећи 🙂

 

Danilo Raičević, Petar Jovanović
Данило са Петром Јовановићем 2011. године, на једном од првих турнира

 

❓ И за крај: који је твој омиљени филм?

Fast & Furious… сви дјелови.

 

 

Данило Раичевић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *