Dušan Trunić
Лични Подаци

Душан Трунић (2002)

Место Рођења: Београд
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК Агримес
Користи руку: Десну
Tренер: Иван Дуганџић-Пики
Година Отпочињања Каријере: 2008
Омиљена Подлога: Шљака
Омиљени Тениски Ударац: Форхенд, дроп-шот, лоб
Тениски Узор: Новак Ђоковић
Марка Рекета: БАБОЛАТ-Aero pro drive
Дубл Партнер по Избору: Има их више
Хоби / интересовање: Компјутерске игрице
Омиљена Књига/Књиге: "Хајдуци" Бранислав Нушић

Душан Трунић

Портрет Малог Играча


Душан Трунић (Агримес, 2002. годиште) је двоструки победник, и у синглу и у дублу са Мирком Тадићем, ОП Београда, турнира III категорије одиграног пре десетак дана у ТК Topaco. У ТК Агримес пре неколико недеља освојио је друго место. Честитамо!

 

❓ Душане, после неколико финала ово ти је први освојени турнир у конкуренцији до 14 година! Какви су твоји утисци и о чему си размишљао пред почетак финалног меча?

Размишљао сам само о победи. То је начин да то и остварите.

 

Sota Tani, Dušan Trunić, Nikola Obradović, Otvoreno prvenstvo Beograda do 14 godina, Teniski klub Topako Beograd, Teniski klub Topaco Beograd
Финалисти Сота Тани и Душан Трунић са судијом Николом Обрадовићем

 

❓ Које спортове волиш осим тениса? Шта те више привлачи: индивидуални или екипни спорт и зашто?

Знате, сада када мало активније играм тенис, требало би да кажем да ме више привлаче индивидуални, али морам да признам да волим да имам партнера на својој страни, зато и играм дубл мечеве на турнирима. Некако је лакше, за моје године, када поделимо одговорност, зар не? Волим да играм кошарку са братом, он тренира па се и ја мало укључим, али и одбојку, са сестром и њеним другарицама. Уопштено, волим спорт.

 

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другаре са којима најчешће спарингујеш?

Променио сам више тениских клубова, од ТК Типсаревић, ТК Викторије а сада сам у ТК Агримес. Мислим да код нас то баш није најбоље регулисано, и да нам је тешко да се држимо једног клуба дуже време. Још увек лутам, по том питању. Спарингујем са другарима из различитих клубова, али у мом клубу са Стефаном Латиновићем, Марком Сударом, Костом Куртешом, Раданом… неки су старији, али мени то не смета, напротив, имам јаче партнере.  Мој тренер је Иван Дуганџић и одлично се слажемо.

 

Dušan Trunić, Jovan Slijepčević, Vojislav Džebić, Otvoreno prvenstvo Beograda do 14 godina, Teniski klub Agrimes Beograd
Финалисти Јован Слијепчевић и Душан Трунић са директором ТК Агримес Војиславом Џебићем

 

❓ Ко је твој кондициони тренер и како изгледа један кондициони тренинг?

Страхиња са „Агримеса“ и његов тата, повремено. Сада имам мало јаче кондиционе тренинге и доста је напорно.

 

Petar Teodorović, Dušan Trunić, Cacak Open 2016 U14 Čačak, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Sloboda Čačak
Финалисти дубла Душан Трунић и Петар Теодоровић са тренером Иваном Дуганџићем

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Када бисте питали моју маму, она би рекла „памет“!!! Мој најбољи ударац је форхенд, али мислим да је преглед игре коју имам мој највећи адут, тренутно. Волим да играм и дроп-шот и лоб, али све зависи и од дана, некад један ударац иде боље а некада други.

 

Dušan Trunić, Damjan Popovski, Gjorgji Jankulovski, Vedran Radonjanin, Zlatko Pavlovski, Bitola Open 2016 U12, Teniski klub Bitola Bitolj, Akademija Pavlovski, Tennis Europe Junior Tour
Финалисти дубла Ведран Радоњанин, Ђорђи Јанкуловски, Дамјан Поповски и Душан Трунић са директором турнира Златком Павловским

 

❓ Шта игру дублова чини занимљивом и колико је важно да партнери буду компатибилни?

На различитим турнирима играм дубл са различитим партнерима и то ми се највише допада. Упознајем нове другаре, волимо да се дружимо на турнирима, а да ли смо компатибилни или не, мислим да се свакако пронађемо у игри. Имао сам партнере из Македоније, Црне Горе, Србије, и са свима сам у добрим односима.

 

Iva Divac, Sofija Đunisijević, Stefan Popović, Dušan Trunić, Slovan Open 2016 U14 Bratislava, Tennis Europe Junior Tour
Ива Дивац, Софија Ђунисијевић, Стефан Поповић и Душан Трунић у Братислави

 

❓ Ове године су учествовао и на ETA турниру U14 Bitola Open 2016 и освојио си треће место, на чему ти посебно честитамо. Какви су ти даљи планови у погледу учешћа на међународним турнирима?

У наредном периоду више ћу се фокусирати на међународне турнире, да видим, отприлике, где се налазим у тој категорији. Играћу турнир у Софији и у Подгорици, у августу месецу, а после тога би требало и да путујем у Будимпешту.

 

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да „укрстиш“ рекет?

Требало би да кажем са Новаком или Јанком, али волим да гледам Брауна, Немца који ме одушевљава на терену и који тенис схвата као игру. Ето, са њим.

 

Dušan Trunić, Milan Macura, Maniša Vukmirović, Otvoreno prvenstvo Beograda do 14 godina, Teniski klub Agrimes Beograd
Душан Трунић и Милан Мацура иду у исто одељење ОШ Сава Шумановић у Земуну, а њихов наставник физичког Маниша Вукмировић дошао је да их подржи на турниру 🙂

 

❓ И за крај: ако није тајна, колико си висок и колико је висина тенисера битна за игру?

183 цм. Висина је, чини ми се, постала јако битна у модерном тенису. Добар сервис, који је предуслов за успешну игру, лакше је сервирати „са висине“, тако да је један од услова за добар тенис постала и висина. То не значи да мање високи играчи не могу да играју добро, напротив, али погледајте данашње тенисере: Раонић, Изнер, Бердих, Чилић… све двометраши. Мислим, ипак, да је нека висина од 190 цм идеална за тенисере, због кретања, брзине и осталих елемената у игри.

 

Dušan Trunić
Тројке Трунић 🙂

 

 

 

Душан је, пре свега, одличан ђак. Онај ко не учи не може ни да тренира! Његова интересовања, поред тениса, односе се и на друге спортове: кошарка, одбојка, фудбал. Када год има прилику, са другарима се лепо такмичи и у тим спортовима. Врло је социјализован, другари га воле а и он њих. ОШ „Сава Шумановић“ из Земуна, коју похађа, (тренутно завршава 7. разред). показује изузетно разумевање за његово одсуствовање због путовања и тренирања (хвала директорки Јасмини, разредном старешини Маниши (наставник физичког), као и осталим предметним наставницима. Душан се труди да им се одужи на најбољи могући начин. Душан има и брата Луку и сестру Дејану, који су рођени истог дана као он (у три минуте). Они нису тако добри спортисти, али се обоје баве спортом (кошарка и одбојка).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *