Ivana Stanković
Лични Подаци

Ивана Станковић (2003)

Место: Добој
Држава: Босна и Херцеговина
Клуб: ТК Добој
Користи руку: Десну
Година Отпочињања Каријере: 2009
Тениски Узор: Анџелик Кербер

Ивана Станковић

Портрет Малог Играча


Ивана Станковић (ТК Добој, 2003. годиште) је победница Првенства Републике Српске до 14 година, турнира 1. категорије, одржаног у ТК Елит у Бањa Луци, у организацији Тениског савеза РС. Честитамо!

 

❓ Ивана, какви су твоји утисци после освајања Државног првенства Републике Српске, сходно томе да је за тебе ово улазна година у такмичарској конкуренцији до 14 година?

Хвала Вам на упућеној честитки!

Много ми значи што сам освојила овај турнир, нарочито што је то за мене улазна година у конкуренцији до 14 година. Ништа од овог нисам планирала, али пошто се десило, за следећу годину планирам играти турнире вишег ранга и још више напредовати.

 

 

❓ Које досадашње резултате би издвојила као најзначајније у својој такмичарској каријери?

ETA, 2. мјесто-DOUBLES, Приједор до 12 година;

ETA, 2. мјесто-CONSOLATION, Широки Бријег до 12 година;

БиХ, 1. мјесто GTA OPEN, Sarajevo do 14 godina;

БиХ, 1. мјесто ОП КИСЕЉАК, Кисељак до 14 година;

БиХ, Државно, 2. мјесто-DOUBLES, Зеница до 14 година;

БиХ, 2. мјесто, Зеница до 12 година;

RS, 2. мјесто Меморијал Љубише Младеновића, Добој до 12 година.

 

Ivana Stanković

 

❓ ТК Добој има неколико овогодишњих државних првака, па нас занима: шта је то што овај клуб издваја у односу на остале клубове у Републици Српској? Ко је задужен за добру атмосферу у клубу, а ко за озбиљан рад?

У односу на друге клубове у Републици Српској овај клуб се издваја, као прво, сваке године има све више и више нових чланова него у неким већим градовима. Тако да се из толико нових чланова мора изродити више добрих играча.

Када говоримо о раду у клубу не бих никога посебно издвајала, пошто се сви тренери труде и предани су свом послу. Комбинација добре атмосфере и озбиљног рада у клубу има за резултат то да у нашем клубу има више државних првака.

 

Ivana Stanković
Ивана кад је била мала

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Тенис сам почела тренирати са шест година и ово ми је седма година у тенису, а омиљена тенисерка ми је Анџелик Кербер.

 

Ivana Stanković

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Мој најјачи адут у игри је бекхенд, међутим форхенд, који је био мој недостатак у игри, интензивним радом сам претворила у своје оружје, тако да сам успјела обадва ударца довести на супер ниво, што је и побољшало моју игру.

 

Ivana Stanković

 

❓ Да ли водиш рачуна о здравој исхрани и шта мислиш колико су добре навике у исхрани битне за успешно бављење спортом?

Да будем искрена и не водим  баш рачуна о здравој исхрани. У наредном периоду планирам да се постепено позабавим измјеном јеловника, тако да ћу постепено уносити неке битне свари (витамине, бјеланчевине), а постепено избацивати храну коју волим (слаткиши), а знам да могу бити препрека за даље успјешан рад. Што би људи рекли: „Какво гориво сипаш, тако функционишеш“.

 

Ivana Stanković

 

❓ Шта би поручила најмлађима који први пут узимају рекет у руке: зашто тенис?

Најмлађима бих поручила да изаберу тенис јер је то један специфичан и занимљив спорт и са тенисом можете пропутовати свијет, и дружити се и упознавати нове пријатеље. У тенису треба да уживате, будете упорни и никада не одустајете. И када је најтеже немојте одустати, јер само упорни истрају!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *