Jelena Jevtić
Лични Подаци

Јелена Јевтић

Место: Крагујевац
Држава: Србија
Клуб: ТК Пума
Tренер: Дејан Петровић и Данијела Лазаревић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Омиљени Тениски Ударац: Бекхенд
Хоби / интересовање: Музика

Јелена Јевтић

Портрет Малог Играча


Јелена Јевтић (ТК Пума из Крагујевца, 2002. годиште) је победница ОП Јагодине, тениског турнира III категорије до 14 година, одиграног у Јагодинском тениском клубу. Честитамо!

 

❓ Јелена, ово је твој први пехар у конкуренцији до 14 година и честитамо ти на постигнутом успеху! Какви су твоји утисци и шта је све претходило овом резултату?

Утисци су фантастични. Овом резултату су претходили напорни тренинзи. Било је доста успона и падова, неискуства и треме, али сада сам све то превазишла, тако је овај успех још већи и много ми значи.

 

Katarina Novaković, Jelena Jevtić, Jagodinski teniski klub, Teniski klub Jagodina
Финалисткиње Катарина Новаковић и Јелена Јевтић

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и зашто си се определила за индивидуални спорт?

За овај спорт сам се определила јер је тежак и пун изазова. Играч је сам на терену и не ослања се на друге, већ само на себе, што није случај у неким другим спортовима. Тенис сам почела да тренирам са 7 година, али то је била само игра. Касније са 11 година кренула сам на турнире и заволела га, тако да данас желим мало озбиљније да се бавим њиме.

 

 

❓ Да ли би нам представила свој клуб, тренера и другарице са којима најчешће спарингујеш?

Тренирам у ТК Пума у Крагујевцу, код тренера Дејана Петровића и Данијеле Лазаревић. Услови у овом клубу су идеални јер има 6 терена, један од њих је покривен. У клубу имамо прилике да спарингујемо са другарима. Ја најчешће спарингујем са Луком Гавриловићем и Николом Лазаревићем.

 

Jelena Jevtić, Natalija Senić, Otvoreno prvenstvo Aranđelovca za devojčice do 14 godina, Teniski klub Ivančević Sport Aranđelovac
Финалисткиње Јелена Јевтић и Наталија Сенић

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променила или поправила у својој игри?

Најбољи ударац ми је бекхенд, мада треба  још пуно да тренирам да бих била задовољна својом игром, посебно морам да више излазим на мрежу. Наравно, треба још више да усавршим сервис, који је и најтежи.

 

 

❓ Шта може да те насмеје, а шта да те стварно наљути током меча?

Увек ме насмеје начин на који моји родитељи навијају, то исто може и да ме добро наљути.

 

 

❓ Какви су ти планови за ову летњу сезону? А какви за пет-шест година?

Ову сезону сам почела добро, тако желим и да наставим. Наравно, морам много више да тренирам и да се трудим, како би за 5-6 година дошли и озбиљнији резултати.

 

 

❓ Какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте.

Прошле године сам завршила основну музичку школу. Свирам виолину, помало клавир и гитару, тако да волим добру музику, уз коју се одмарам и опуштам.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *