Lazar Dimitrijević
Лични Подаци

Лазар Димитријевић (2005)

Место: Шабац
Држава: Србија
Клуб: ТК Стари град
Tренер: Александар Павловић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Тениски Узор: Дастин Браун, Новак Ђоковић
Марка Рекета: Баболат
Хоби / интересовање: Сику модели грађенских машина и аутића
Турнири:

Лазар Димитријевић

Портрет Малог Играча


Лазар Димитријевић (Стари град, Шабац, 2005. годиште) је победник ОП Ниша, турнира III категорије у ТК Костић. Лазару је ово први освојени турнир у конкуренцији до 12 година, а до сада је освојио више турнира зеленог нивоа према ITF програму за децу Tennis10s (два пута ОП Шапца, Првенство западне Србије и Шумадије до 10 година… ) и двапут играо у финалу до 12 година. Са задовољством вам представљамо овог талентованог малог тенисера!

 

❓ Лазаре, честитамо! Шта је претходило овом успеху и какви су твоји утисци после освајања првог трофеја у конкуренцији до 12 година?

Тениски терени су ми били најближи спортски центар у близини, тако да сам тамо од рођења, а у прву редовну школицу тениса сам кренуо са 4 године.

 

 

❓ Када си почео да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Свакако да је Новак Ђоковић мој узор као и већини деце са ових простора, али ми се веома свиђа опуштеност, упорност, стил и приступ у игри Дастина Брауна.

 

 

❓ Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб и тренера који је најзаслужнији за твоје константно напредовање у игри?

Мој тенис клуб је „Стари Град“ и први је регистровани клуб у Шапцу који је организовао турнире при ТСС-у. У нашем клубу најважнији човек је Тришић Бранко-Триша, који је задужен за одржавање терена и увек нам излази у сусрет да нам терен буде раван  и на време заливен како бисмо тренирали у што бољим условима. А своје прве кораке у тенису сам направио са својим тренером Александром Павловићем, са којим још увек повремено тренирам.

 

 

❓ Са ким најчешће спарингујеш и да ли у Шапцу има пуно малих тенисера?

У Шапцу најчешће спарингујем са својим добрим другом Иваном Гајићем. Нажалост, популарност тениса је у паду и поред доста терена које наш клуб поседује и цена тренинга које су скромне, регистрованих такмичара је све мање.

 

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променио или поправио у својој игри?

За врлине сматрам да сам стабилан у свакој ситуацији и да имам доста добру технику за своје године, за мане сматрам да се некад без разлога нервирам на мечу.

 

 

 

❓ Какав успех си постигао на крају школске године и да ли ти уз све обавезе у школи и на тренинзима остаје довољно времена за дружење и игру?

Четврти разред сам завршио са свим петицама, а до сада сам за сва своја интересовања налазио времена.

 

 

❓ Какви су ти планови за летњу сезону? А какви за десет-дванаест година?

Планови за летњу сезону су ми да идем на што више турнира и да повећам број часова на терену, да се посветим више кондиционим тренинзима. А за десет-дванаест година… ко зна, можда учешће на Ролан Гаросу. Велики поздрав за све посетиоце ,,Малих Играча“.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *