Luka Jovanović, Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina, Teniski savez Srbije, Teniski klub Trim Beograd
Лични Подаци

Лука Јовановић (2004)

Место Рођења: Зрењанин
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТЦ Новак
Користи руку: Десну
Tренер: Оливије Томас
Турнири:

Лука Јовановић

Портрет Малог Играча


У понедељак 28. јануара 2019. године смо у Тениском центру Новак разговарали са актуелним прваком Србије до 16 година Луком Јовановићем, који ту борави на припремама репрезентације Србије за наступ на Tennis Europe Winter Cups by HEAD у бугарској Варни. Лука је прошле године освојио титулу првака Србије на Летњем првенству Србије до 14 година, а почетком ове године је тријумфовао на Дворанском првенству Србије до 16 година, иако je тек напунио 15 година (у улазном годишту). Такође, Лука се налази на 50. месту Tennis Europe ранг-листе, а прошле године је освојио три титуле у дублу на Tennis Europe турниримаМесини, Италија; у Клостерсу, Швајцарска и у Загребу, Хрватска), једном је играо у финалу сингла (у швајцарском Клостерсу) и још двапут је био финалиста у дублу (у Стокхолму, Шведска, и у Рјазању, Русија). Лука је био и полуфиналиста на Појединачном првенству Европе до 14 година, где је морао да преда меч због повреде. Крајем ове године Лука је освојио 2. место на избору „Типсаревић мали играч 2018“ у конкуренцији до 14 година. Занимљиво да је на свим турнирима у дублу наступао са различитим саиграчима.

 

 

Упитали смо Луку Јовановића како је задовољан својим резултатима у прошлој години, и има ли нечега за чим жали у 2018. години. Део разговора односио се на Лукино тренирање у кампу на југу Француске, у близини Кана. Тамо Лука тренира са тренером Оливијеом Томасом (Olivier Thomas), а осим тениских тренинга има и кондиционе и менталне тренинге. Када је у Србији Лука тренира у ТЦ Новак, током кратких припреме за турнире и за наступе у репрезентацији.

Сазнали смо од Луке и какви су му планови за наредне месеце, као и који су његови тениски снови.

Желимо Луки пуно успеха у 2019. години, као и успешан наступ за репрезентацију Србије на Tennis Europe Winter Cups by HEAD у бугарској Варни, са саиграчима Стефаном Поповићем и Хамадом Међедовићем и са тренером Иваном Гажом!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

 

Лука Јовановић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *