Mali teniser Matija Brajkov, TK Spartak Subotica
Лични Подаци

Матија Брајков (2008)

Место: Суботица
Држава: Србија
Клуб: ТК Спартак
Tренер: Габор Клонка
Омиљени Тениски Ударац: Дроп-шот и форхенд
Тениски Узор: Роџер Федерер, Новак Ђоковић
Турнири:

Матија Брајков

Портрет Малог Играча


Матија Брајков (ТК Спартак Суботица, 2008. годиште) је победник међународног турнира 10. Тениске Наде до 9 година, пре неколико дана завршеног у ТК Харон у Београду. Матија још није напунио 9 година, а врло је успешан на турнирима зеленог нивоа (до 10 година): у априлу је на ОП Панчева у ТК Младост освојио 2. место, а у мају у ТК Војводина је био трећи. Представљамо перспективног малог тенисера из Суботице!

 

❓ Матија, честитамо! Претпостављамо да ти је ово први међународни турнир? Какви су утисци и који меч ти је био најтежи на њему?

Хвала лепо на честиткама. Ово ми је други међународни турнир. Прошле године сам учествовао на Купу Нада у Шиду, али сам тада имао само 8 година. Са турнира 10. Тениске Наде носим најлепше утиске, зато што сам успео да га освојио. Најтежи меч ми је био полуфинални меч јер га нисам добро почео, али сам у наставку успео да поправим своју игру.

 

Matija Brajkov, Samuil Čestovaliev, 10. Teniske Nade 2017, Trofej Beograda, Teniski klub Haron Beograd, Champions Bowl by Wilson
Финалисти 10. Тениских Нада до 9 година Самуил Честовалиев и Матија Брајков

 

❓ Од када тренираш тенис и зашто баш тенис? Ко ти је тениски узор?

Често смо гледали мечеве Новака Ђоковића што ми се веома допало, па сам пожелео да и сам почнем тренирати овај спорт. Иако сам пре тога тренирао прво гимнастику, а после пливање, са тенисом сам почео у септембру 2014. године. Моји тениски узори су Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

 

Mali teniser Matija Brajkov, TK Spartak Subotica
2. место на ОП Шида наранџастог нивоа у TK Spin, август 2016.

 

❓ Знамо да у ТК Спартак има пуно одличних тенисера, који освајају трофеје широм Србије и у окружењу. Да ли можеш да нам представиш свој клуб, тренера и другаре са којима најчешће тренираш?

Мој клуб је веома леп. Окружен је прелепим парком који се зове Дудова шума. У њему се одржавају већа тениска такмичења. Има 12 тениских терена. Мој тренер тениса је Габор Клонка и кондициони тренер Милош Вуцелић, са којима обожавам да радим јер су веома посвећени својим ученицима. Најчешће тренирам са Дејић Марком, Стојановић Данилом, Оливером Хербатином, Ферковић Егоном, Лаурентом Ченај, и понекад спарингујем са Ланом Вирц. Често после мог тренинга останем да гледам тренинге старијих такмичара из клуба, а највише волим да гледам Кристијана Јухаса и Милоша Вуковића.

 

 

❓ Који тениски ударац највише волиш и зашто?

Тениски ударац који највише волим је дроп-шот и форхенд. Дроп-шот зато што њим освајам пуно поена, а форхенд због винера 🙂

 

 

❓ Да ли се радујеш тренинзима и да ли успеш да уложиш максимални труд сваки пут кад изађеш на терен?

Сваки тренинг очекујем са нестрпљењем и веома му се радујем. Увек на тренинге стижем пре свих и то време користим да се загрејем и да их дочекам спреман.

 

Mali teniser Matija Brajkov, TK Spartak Subotica
Одлазак на тренинг у новембарско јутро; новембар 2015.

 

❓ Ко је твој омиљени тенисер и зашто?

Имам више омиљених тенисера јер ми се код сваког нешто посебно свиђа. На пример, обожавам форхенд и волеј код Федерера, бекхенд паралелу и паметну игру Новака, а обожавам да гледам Монфиса док игра, јер је много забаван и има јако атрактивне ударце.

 

 

❓ Шта би желео да постигнеш ове године, а шта за десетак година?

Ове године бих волео да освојим турнир у Умагу, а за десетак година да освојим Вимблдон.

Хвала Вам!

 

Mali teniser Matija Brajkov, TK Spartak Subotica
Матија са мамом и татом 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *