Biljana Veselinović, Nevena Carton, Otvoreno prvenstvo Novog Sada za devojčice i dečake do 14 godina, Teniski klub Sajmište Novi Sad
Лични Подаци

Невена Картон

Место: Њу Џерси
Држава: САД
Користи руку: Леву
Tренер: Биљана Веселиновић
Омиљена Подлога: Шљака
Тениски Узор: Новак Ђоковић

Невена Картон

Портрет Малог Играча


Невена Картон (САД, 2003. годиште) је победница ОП Новог Сада, турнира III категорије до 14 година, одиграног у ТК Сајмиште. Немамо много информација о овој девојчици, осим да је из Њујорка, САД, и да јој је тренер у Србији Биљана Веселиновић.

 

 

❓ Невена, Мали играчи ти честитају на освојеном турниру у Новом Саду! Можеш ли прво да се представиш нашим читаоцима: одакле долазиш, које језике говориш, у који разред идеш, какав си ђак…?

Хвала на честиткама! Било ми је велико задовољство да играм на турниру у Новом Саду и да направим нова пријатељства у свету тениса у Србији.

Ја сам рођена у Њујорку, а живим недалеко од Њујорка, у држави Њу Џерси, са мамом, татом и млађом сестром Ивом. Говорим енглески и говорим српски језик по мало. Имам пуно родбине у Србији, тако да често долазим. Они ми помажу да учим српски. Идем у седми разред и одличан сам ђак!

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам од треће године у локалном клубу у Њу Џерсију. Мој идол је одувек био Ноле! Јако ценим његов вредан рад и ватру и жељу коју има у себи за победом.

 

❓ Који освојени пехар ти је најдражи?

Сваки пехар ми је драг, али ова победа у Новом Саду је посебна зато што није у Америци и зато што сам имала могућност да поделим своју радост са мојом породицом из Србије.

 

❓ Да ли би нам представила тениски клуб у којем тренираш у Србији, тренера и другарице са којима најчешће спарингујеш?

У Србији, тренирам са тренером Биљаном Веселиновић. Она је, као што вероватно знате, познати тренер у женском професионалном тенису. Ја мислим да ми она пуно помаже да научим конструкцију поена и да развијем машту у игри. Поред тренера Биљане, и тренер Богдан Илић ми помаже да побољшам кординацију и кондицију.

У Америци, тренирам у International Approach Tennis Academy, где сам такође окружена са искусним тренерима и другарицама мојег годишта, са којима заједно тренирам.

 

Simona Josimović, Nevena Carton, Otvoreno prvenstvo Novog Sada za devojčice i dečake do 14 godina, Teniski klub Sajmište Novi Sad
Финалисткиње Симона Јосимовић и Невена Картон

 

❓ Можеш ли да за наше читаоце упоредиш дечији тенис у Америци и у Србији? У чему су разлике, како је он тамо организован?

Једна велика разлика је да у Америци углавном тренирамо и играмо турнире на тврдој подлози. У Србији има више шљаке. Ја волим црвену шљаку јер мислим да та подлога одговара мом стилу игре. И дужи поени су инересантнији!

Осим тога, има пуно сличности између јуниорског тениса у Србији и Америци, без обзира на језик који се говори. Ја волим што је тенис такав интернационални спорт.

 

 

❓ Да ли водиш рачуна о здравој исхрани?

Наравно! Здрава исхрана је јако важна. Мада морам признати да понекад једем нутелу. То је моја омиљена посластица!

 

 

❓ Како би себе описала у пет речи?

Вредна, љубазна, тврдоглава (да успем), срећна и религиозна…. и леворука.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *