Ognjen Milić, Most Open 2021 U14 Češka Republika, Tennis Europe Junior Tour
Лични Подаци

Огњен Милић (2007)

Место Рођења: Крагујевац
Место: Крагујевац
Држава: Србија
Клуб: ТК Дрил
Користи руку: Леву
Tренер: Вељко Барјактаровић
Година Отпочињања Каријере: 2011
Омиљена Подлога: Шљака
Омиљени Тениски Ударац: Бекхенд
Тениски Узор: Новак Ђоковић, Рафаел Надал
Марка Рекета: Баболат
Хоби / интересовање: Играм и фудбал и кошарку, али највише волим свакако тенис
Омиљена Књига/Књиге: Том Сојер
Турнири:

Огњен Милић

Портрет Малог Играча


Огњен Милић (ТК Пума Крагујевац, 2007. годиште) је победник Првенства Тениског савеза Шумадије и западне Србије, турнира Б категорије до 10 година, одиграног у ТК Лучани. То је квалификациони турнир за Куп Србије до 10 године, који ће се играти 24. септембра у ТК Спартак у Суботици. Најбољих 8 такмичара и такмичарки из сваког региона учествоваће на Купу Србије.

Огњен је до сада освојио више турнира зеленог нивоа према ITF програму за децу Tennis10s (ОП Ниша у ТК Медиана, ОП Чачка у ТК Слобода, ОП Београда у ТК Green Set, ОП Крагујевца у ТК Пума…).

 

❓ Огњене, честитамо! Када си почео да тренираш тенис и који пехар ти је до сада најдражи?

Почео сам да тренирам са 4 године. Освојио сам пуно пехара али ми је најдражи пехар који сам освојио у свом клубу овог лета. Тада сам први пут играо у свом граду у свом клубу, и зато тај пехар има посебан значај за мене.

 

Ognjen Milić
Огњен кад је почињао да тренира

 

❓ Да ли можеш да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другаре из клуба?

Тренирам у тениском клубу Пума, и ту сам од свог почетка. Моји тренери су Дејан Петровић и Данијела Лазаревић, који тренирају са мном од првог дана и који су ме свему научили, али пре свега да уживам у игри, да уживам у тенису! У мом клубу има пуно деце са којима тренирам и дружим се. То су: Никола, Тамара, Теодора, Лука, Илија… Поред тога што смо добри тенисери, ми смо и добри другари.

 

Ognjen Milić, Dejan Petrović
Огњен са својим тренером Дејаном Петровићем

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљени и зашто?

Бекхенд је мој омиљени ударац, јер је одувек мој најјачи адут, са којим освојим највише поена.

 

Ognjen Milić

 

❓ Да ли ти уз тениске обавезе остаје довољно времена за учење, дружење и игру? Који школски предмет ти највише ’лежи’, а шта ти највише задаје муке?

Увек нађем времена за учење и игру, и поред свакодневних тениских обавеза. Имам доста другара са којима често играм фудбал и кошарку. Идем тек у трећи разред, тако да за сада све постижем и немам потешкоћа још увек у школи, а свакако најбоље ми лежи физичко (уз смех је ово одговорио).

 

Ognjen Milić

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да играш дубл?

Са Рафаелом Надалом, јер ми се свиђа његов стил игре и волим што је леворук као и ја. Мислим да бисмо били добри дубл-партнери (поново уз осмех одговара).

 

Ognjen Milić
1. место на ОП Београда до 10 година у ТК Green Set

 

❓ Шта је по твом мишљењу предност леворуких играча?

Ретки су леворуки играчи, и зато ја то користим јер сваки мој ударац има контраротацију у односу на десноруког противника. Свака форхенд дијагонала леворуког играча иде на бекхенд страну противнику, а то је обицно свима слабији ударац.

 

Ognjen Milić

 

❓ Како замишљаш себе за десетак година?

У тенису свакако! Ја често маштам и замишљам себе  на великим, озбиљним међународним турнирима… Знам да за то треба много рада и труда, али се надам да ће се и то једног дана догодити

 

Ognjen Milić

 

❓ Можеш ли да препоручиш својим другарима неку добру књигу?

Волим да читам књиге, највише увече пред спавање. Током распуста сам прочитао књигу „Острво с благом“, а сад управо завршавам књигу „Том Сојер“. Поред читања много волим да слушам музику и обавезно слушам када идем на тренинг или турнир, јер музика ме опушта.

 

Огњен Милић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *