Mali teniser Stefan Vedoveli, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Stefan Vedovelli
Лични Подаци

Стефан Ведовели (2005)

Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТА Типсаревић
Користи руку: Десну
Tренер: Дарко Плаветић, Балша Вујичић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Тениски Узор: Новак Ђоковић

Стефан Ведовели

Портрет Малог Играча


Стефан Ведовели (ТА Типсаревић Београд, 2005. годиште) је освојио ОП Београда 2. кагегорије до 14 година у ТК Ушће, а у децембру и у јануару је двапут играо у полуфиналу турнира до 16 година. Дечак из Италије већ неколико месеци тренира у Тениској академији Типсаревић, и континуиран рад даје све боље резултате.

 

 

❓ Стефане, честитамо на титули у Ушћу! Када си почео да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Хвала пуно. Почео сам да тренирам са четири године. Мој први клуб био је АТА БАСТИСТИ Тренто у Италији. Мој тениски узор је Новак Ђоковић.

 

Mali teniser Stefan Vedoveli, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Stefan Vedovelli
Стефан са првим освојеним пехаром

 

❓ Зашто си одлучио да дођеш у Србију да тренираш тенис?

Када сам сазнао да је у Србији отворена тениска академија која пружа квалитетне услове за развој младих играча, дошао сам одмах у јулу прошле године на неколико дана и одрадио пар тренинга. Није нам требало пуно времена да се одлучимо, и у договору са својом породицом проценили смо да је Тениска академија Типсаревић прави избор за мене у овом тренутку. Ево, за нешто мало више од шест месеци колико сам на Академији играо сам два полуфинала узраста до 16 година, и освојио турнир за узраст до 14 година.

 

Stefan Vedovelli, Kup Srbije za mladiće do 16 godina, Teniski klub Đukić Beograd
Стефан Ведовели

 

❓ Ко је твој тренер у Тениској академији Типсаревић и са ким најчешће тренираш и спарингујеш? Можеш ли да нам опишеш један свој радни дан у ТА Типсаревић?

Моји тренери са којима највише радим на Академији јесу Дарко Плаветић и Балша Вујичић. Имам јако мало слободног времена, и сваки мој дан на Академији испланиран је до последњег детаља. Мој радни дан почиње у 07:00 часова када устајем и спремам се за двочасовни тренинг тениса који почиње у 08:00. Након тога имам обавезе у школи до 14:00 часова. Други тренинг тениса почиње већ у 15:00 часова и траје до 17:00. После тога имам тренинг са кондиционим тренером, и мој радни дан завршава се у 19:00 часова.

 

Mali teniser Stefan Vedoveli, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Stefan Vedovelli
Стефан са пехаром освојеним у Италији

 

❓ Да ли можеш да упоредиш ниво такмичарског тениса деце до 14 година у Италији и у Србији?

Није за поређење. Тенисери у овом узрасту у Србији су много више физички доминантнији, и за разлику од мојих вршњака у Италији, овде сви имају развијену ту изразиту жељу за победом, као прави борци. Такође, начин рада се доста разликује, јер се овде посвећује много више пажње сваком детаљу.

 

Stefan Vedovelli, Stefan Vedoveli, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 14 godina, Teniski klub Ušće Beograd
Стефан Ведовели

 

 

❓ Како проводиш слободно време? Да ли си стекао нове другаре у Србији?

Да, имам доста нових другара и другарица. Како са Академије тако и из школе коју похађам. Једини слободан дан ми је недеља и тада обично гледам Јувентус на ТВ-у, играм игрице онлајн са друговима из Италије, радим домаћи, и понекад са дедом одем на базен, до тржног центра итд.

 

Stefan Vedovelli, Stefan Vedoveli, Miloš Miković, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 14 godina, Teniski klub Ušće Beograd
Финалисти ОП Београда до 14 година у Милош Миковић и Стефан Ведовели са Милошем Комленовићем, спортским директором ТК Ушће

 

❓ Какви су ти планови за летњу сезону, хоћеш ли наступати само на турнирима у Србији или и на међународним турнирима?

Моји планови су у сарадњи са тренерима на Академији, и у овом тренутку могу да кажем да ћу играти на турнирима Tennis Europe, као и на турнирима у Србији. Постоји могућност наступа на турнирима у Италији, али за сада то не могу да потврдим. Тренутно сам окренут раду на Академији и сигуран сам да ако наставим са оваквим радом, ни резултати неће изостати.

 

Stefan Vedovelli, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 14godina, Teniski klub Lokomotiva Železnik Beograd
Стефан Ведовели

 

❓ И за крај: који је твој тениски сан?

Мој тениски сан је наравно да постанем рекет број 1 на свету. То је тако од када сам почео да тренирам и настојаћу да то и остварим.

 

(Стефане, Мали играчи ти желе да свој тениски сан и оствариш! 🙂 )

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *