30 godina Tennis Europe Junior tour

30 година Tennis Europe Junior Tour и нови домаћин завршног Мастерса

Tennis Europe Junior Tour обележава 30 година постојања

Tennis Europe Junior Tour je скуп јуниорских тениских догађаја за дечаке и девојчице до 12, 14 и 16 година из читавог света, који ове 2020. године обележава 30 година постојања.

Основан као Eвропска тениска федерација 1990. године, Tennis Europe Junior Tour је нарастао од 40 турнира у првој години до 408 турнира у 2019. години. Ту спадају и неки од најпрестижнијих јуниорских тениских догађаја, као што су Les Petits As, Avvenire и Европско јуниорско првенство.

Tennis Europe турнири представљају кључни корак на путу према професионалној каријери. У претходне три деценије, готово све највеће тениске звезде започеле су каријеру на овим турнирима. Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић, Мартина Хингис, Симона Халеп и Каролина Возњацки су само неки од играча који су били број 1 и који су се такмичили на туру.

Данас око 20.000 регистрованих играча из 120 држава широм света има право да игра на Tennis Europe Junior Tour-у, како на појединачним, тако и на екипним такмичењима, на Европском првенству и на елитном Мастерсу, којим се завршава сезона. У узрастима до 14  и до 16 година играчи добијају поене за Tennis Europe ранг-листу. Тренутно 48 од 50 европских нација организују неки од Tennis Europe Junior Tour турнира сваке године.

Погледајте како је нова звезда светског тениса, Грк Стефанос Циципас, честитао 30. рођендан Tennis Europe Junior Tour-у:

Детаљније 30 година Tennis Europe Junior Tour и нови домаћин завршног Мастерса

 

Монте Карло ће бити домаћин Tennis Europe Junior Masters-а

Од 2020. године нови домаћин Tennis Europe Junior Masters-а биће Монте Карло, тачније Monte-Carlo Country Club, клуб у којем се одржава и чувени ATP Masters 1000. Дечаци и девојчице који су освојили највише поена у 2020. години, старости до 14 и до 16 година, учествоваће на првом Мастерсу од 30. октобра до 1. новембра 2020. години.

Tennis Europe ће на својим друштвеним каналима током читаве године објављивати ажурирано стање „Трке ка Монте Карлу“ (Race to Monte-Carlo), да би мотивисао играче да сакупе што више поена и пласирају се на Мастерс.

 

Tennis Europe Junior Masters u Monte Karlu
Терени Monte-Carlo Country Club-a

 

 

Баронеса Елизабет-Ен де Маси, председник Монегаскијске тениске федерације, ТК Монте Карло и Rolex Monte-Carlo Masters-a, изјавила је да се радује што ће угостити Tennis Europe Junior Masters, и подсетила је да је 1897. у Монте Карлу постојао и женски турнир, а 1929. године је додат и турнир за тенисере до 23 године, а 1954. године и турнир за играче до 17 и 18 година.

Председник Tennis Europe Владимир Дмитријев је изјавио да је захвалан баронеси де Маси за прилику да најбољи европски млади играчи по први пут играју у Монте Карлу. „То ће бити први Tennis Europe Junior Tour догађај икада одржан у Монаку, и сигуран сам да ће се сезона у којој обележавамо 30. годишњицу, завршити у великом стилу.“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *