Aleksa Pisarić, Andrea Obradović, ITF J5 NIŠ OPEN 2021 Srbija, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Алекса Писарић победник, Андреа Обрадовић финалисткиња ITF J5 NIŠ OPEN 2021 у ТК ТАЖ

Међународни турнир NIŠ OPEN 2021 за младиће и девојке до 18 година (5. разреда), одигран је од 26. априла до 2. маја 2021. године у ТА Живковић у Нишу, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран игра на теренима ТАЖ-овог тениског комплексу на Бубњу. Директор турнира био је Никола Живковић.

Првак Србије до 16 година Алексa Писарић и Македонка Јана Стојанова су победници ITF турнирa NIŠ OPEN 2021, док је Андреа Обрадовић освојила друго место. Честитамо!


Детаљније Алекса Писарић победник, Андреа Обрадовић финалисткиња ITF J5 NIŠ OPEN 2021 у ТК ТАЖАлекса Писарић је у финалу победио 7. носиоца, Бугарина Владимира Попова 6-3 6-1, док је Јана Стојанова после велике борбе у прва два сета у финалу савладала Андреу Обрадовић 6-7(2) 7-6(3) 6-2.

Од осталих српских тенисера највише успеха су имали Никола Јовановић, Дуња Марић и Јована Грујић, који су играли у четвртфиналу.

У полуфиналу је играо Матија Самарџић из Црне Горе, а до четвртфинала је дошла Суана Туцаковић из Босне и Херцеговине. У конкуренцији девојака дубл су освојиле сестре Вашченко из Украјине (Анастасија и Ана), а финалисткиње су биле Македонка Јана Стојанова и Бугарка Јоана Константинова. Код младића су у дублу тријумфовали Словаци Алфред Алмаши и Радован Михалик, а финалисти су били Кинези Је Хонгју и Хе Зихенг.


Прошле године је репрезентативка Србије Наталија Сенић освојила титулу на турниру NIŠ OPEN 2020, док су Андреа Обрадовић и првак Србије Лазар Милићевић освојили 2. место. Године 2019. је српска тенисерка Лола Радивојевић освојила своју прву ITF титулу у свом клубу, док је Милан Мацура освојио друго место.

  • Natalija Senić, Andrea Obradović, Nikola Živković, ITF J5 NIŠ OPEN 2020 Srbija, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš
  • Lola Radivojević, Alexandra Ralitsa, Nikola Živković, ITF SERBIA JUNIOR TOUR NIS OPEN 2019 Srbija, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

ITF J5 NIŠ OPEN 2021 Srbija, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Коначни резултати:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *