Александра Стевановић освојила ETA U16 Peja Open 2021 у Пећи

Међународни турнир 3. категорије Peja Open 2021 за младиће и девојке до 16 година одржан је од 30. августа до 3. септембра 2021. године у ТК Пећ у граду Пећи у јужној српској покрајини Косову, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је на 4 терена са тврдом подлогом.

Српска тенисерка Александра Стевановић освојила је титулу на турниру у Пећи, док су Стела Џимовић, Анастасија Цветковић, Никола Јовић и Тодор Вукомановић играли у полуфиналу сингла. Македонац Амар Хусеиновиќ игра у финалу сингла. Честитамо!

Александра Стевановић је била 2. носитељка на турниру, и у финалу је победила Ају Броки из јужне српске покрајине Косово, резултатом 6-2 2-6 6-3.

Српски тенисери Јован Матовић и Тодор Вукомановић играли су у полуфиналу дубла, где су изгубили од Македонаца Амара Хусеиновиќа и Филипа Стојановског 5-7 2-6.

Од осталих српских тенисера у синглу су најуспешнији били Јован Матовић, Јевросима Митић и Елена Милутиновић, који су играли у четвртфиналу. У 2. колу су турнир завршили Миа Милисављевић, Огњен Миленовић, Оливер Коцановић и Матеја Станисављевић. У четвртфиналу су играли и Тара Рашовић из Црне Горе и Македонка Зара Зафировска.


Детаљније Александра Стевановић освојила ETA U16 Peja Open 2021 у Пећи
Aleksandra Stevanović, PEJA OPEN 2021 U16, Teniski klub Peć Kosovo, Tennis Europe Junior Tour
Српска тенисерка Александра Стевановић са победничким пехаром на турниру PEJA OPEN 2021 у Пећи


Александри Стевановић ово је прва ETA титула у синглу до 16 година. Ове године је победила на ETA U14 турниру ČAČAK OPEN 2021 у синглу и на BOŽIĆNOM TURNIRU U14 у Београду у дублу, а на турниру ZENICA OPEN 2021 у Зеници играла је у финалу дубла.


Коначни резултати у синглу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.