Александра Стевановић победница ALOE VERA ALBANIA CUP TE U16 у Тирани

Међународни турнир 3. категорије ALOE VERA ALBANIA CUP TE U16 за младиће и девојке до 16 година одржан је од 13. до 17. септембра 2021. године у главном граду Албаније Тирани, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је на 5 терена са тврдом подлогом у клубу National Sport Park.

Српска тенисерка Александра Стевановић освојила је титулу на турниру у Тирани, док је Сергеј Живковић играо у полуфиналу, а Милан Ристов из Црне Горе је био финалиста. Честитамо!

Александра Стевановић је била 2. носитељка на турниру, а у финалу је победила Албанску Греси Бајри 6-2 6-4. Тако је доказала да је у сјајној форми, после тријумфа у Пећи, а на читавом турниру није изгубила ниједан сет!

Милан Ристов (2. носилац) је у финалу изгубио од Чеха Петра Брунцлика, 1. носиоца, 2-6 2-6, а Сергеј Живковић је у полуфиналу елимисан од стране поменутог чешког тенисера.


Детаљније Александра Стевановић победница ALOE VERA ALBANIA CUP TE U16 у Тирани


Македонац Амар Хусеиновиќ је играо у полуфиналу сингла. Црногорски тенисери Балша Ђоковић и Милан Ристов играли су у полуфиналу дубла. Код девојака су у дублу тријумфовале Казахстанке Душебај и Машабајева, а код младића Румуни Раду и Слатару.

Од осталих српских тенисера, Андрија Којичић је изгубио у 2. колу сингла.


Александри Стевановић ово је друга ETA титула у синглу до 16 година. Пре две недеље је тријумфовала на турниру Peja Open 2021 у Пећи, а ове године је победила на ETA U14 турниру ČAČAK OPEN 2021 у синглу и на BOŽIĆNOM TURNIRU U14 у Београду у дублу, а на турниру ZENICA OPEN 2021 у Зеници играла је у финалу дубла.


Коначни резултати у синглу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.