Амбициозни програм рада ТК Премиум упркос отежаним условима

Београдски Tениски клуб Премиум прилагодио је услове рада и услове тренинга ситуацији узрокованој пандемијом вируса корона, и успео да у тим отежаним условима успешно заврши летњу сезону, кадровски унапреди стручни штаб и припреми се за зимску сезону.

У уторак 20. октобра 2020. године смо снимили преподневни тренинг такмичара ТК Премиум на теренима ТК Вождовац на Бањици.


Са тренерима Огњеном Јовановићем и Александром Марковићем тренирали су Тина Милетић (2007. годиште), Андреа Пратљачић (2008), Стефан Зековић (2003), Марко Јовановић (2003), Марко Милосављевић (2006) и Вања Војиновић (2003). Тенисере ТК Премиум упитали смо о резултатима у летњој сезони, као и са којим клупским другарима најчешће тренирају и спарингују. (Изјаву је дао и Михаило Радосављевић, који тог јутра није тренирао)


Детаљније Амбициозни програм рада ТК Премиум упркос отежаним условима

Нови кондициони тренер ТК Премиум Никола Протић представио се нашим читаоцима, и објаснио на којим све елементима и на који начин ради са тенисерима ТК Премиум.


  • Stefan Zeković, Marko Jovanović, Nikola Čorbić, Teniski klub Premium tenis Beograd
  • Tina Miletić, Andrea Pratljačić, Aleksandar Marković, Teniski klub Premium tenis Beograd
  • Marko Jovanović, Vanja Vojinović, Teniski klub Premium tenis Beograd
  • Tina Miletić, Andrea Pratljačić, Teniski klub Premium tenis Beograd
  • Tina Miletić, Andrea Pratljačić, Nikola Protić, Teniski klub Premium tenis Beograd
  • Marko Milosavljević, Aleksandar Marković, Teniski klub Premium tenis Beograd

Менаџер ТК Премиум Срђан Јовановић рекао нам је да је клуб читаву сезону одрадио као да је нормална сезона, „што и јесте била“, и да су такмичари клуба одиграли доста домаћих и међународних турнира. Од понедељка тенисери ТК Премиум тренирају и у балону, али на располагању су им и терени на отвореном, које користе кад год временски услови то дозволе.

Срђан Јовановић рекао је да клуб има новог кондиционог тренера, Николу Протића, као и спортског психолога. Кондициони тренер ради са децом на тениском терену током читавог дана, а од 8 ујутру такмичари ТК Премиум су на теренима.

„Ми смо један од ретких клубова, има их десетак у Београду, који се баве такмичарским тенисом.“

Клуб је ове године склопио уговор са агенцијом која организује одлазак тенисера на колеџ, тако да својим члановима помаже да пронађу одговорајући колеџ. Ове године две тенисерке ТК Премиум отишле су у САД на колеџ: Нина Здравковић и Андријана Бркић, а у току су припреме да још неколико тенисера оде на колеџ.

Срђан Јовановић је истакао да клуб има јаку сениорску екипу, са којом је учествовао на државном првенству, али је клуб и подмлађен новом генерацијом такмичара, предвођених Марком Нешићем и Тином Милетић. Клуб планира да у блиској будућности организује стручну трибину са темом превођења малих тенисера из школе тениса у такмичарски тенис. „То све треба направити стручно и квалитетно, ми не смемо да губимо децу из тениса.“

Тренер у ТК Премиум Александар Марковић осврнуо се на резултате чланова клуба у летњој сезони, где је истакао резултате Виктора Јовића на ITF турнирима и Марка Нешића на турнирима за дечаке до 14 година.

Желимо тенисерима и стручном штабу ТК Премиум да истрају у овим изазовним временима, и да имају успешну зимску сезону!

Разговор водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *