Ceska Republika otvorila teniske terene, Adam Vojtech, ministar zdravlja Češke Republike

Чешка Република отворила тениске терене, уз задржавање физичке дистанце

Заменик премијера Чешке Републике Карел Павличек саопштио је 6. априла 2020. године на конференцији за штампу после седнице Владе, да ће од данас, 7. априла, започети ублажавање мера усвојених пре 3 недеље у тој европској држави као одговор на пандемију вируса корона.

Владе Чешке Републике је донела одлуку да дозволи бициклизам, трчање и пешачење без маске за лице у шумама, уз задржавање обавезне удаљености од два метра од других људи, а са маском за лице у подручјима где спортисти пролазе поред људи на удаљености мањој од два метра.

Такође, биће отворена и спортска игралишта за одређене индивидуалне спортове, за разлику од оних за тимске спортове, која ће и даље бити затворена. Ту спадају тениска игралишта и остала игралишта за индивидуалне спортове, где у сваком тренутку мора бити задржано одстојање између играча од најмање 2 метра.


Детаљније Чешка Република отворила тениске терене, уз задржавање физичке дистанце

Министар здравља Адам Војтех појаснио је ни у једном тренутку на игралишту не сме бити више од 2 играча.Осим ових мера, Влада Чешке Републике је одлучила и да се у четвртак 9. априла отворе продавнице одређене робе, на пример хоби-маркети, стоваришта грађевинског материјала, продавнице бицикала и сервиси; у њима ће се примењивати строге хигијенске мере.

На насловној слици је министар здравља у Влади Чешке Републике Адам Војтех

Извори:


Прочитајте и:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *