Филипу Ђокићу дупла круна на ETA U12 INKOPROM CUP 2021 у Бања Луци

Међународни турнир за девојчице и дечаке до 12 година INKOPROM CUP 2021 одржан је у главном граду Републике Српске Бања Луци (2. категорије), од 30. августа до 4. септембра 2021. године, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је у ТК Борац на 6 шљакастих терена.

Репрезентативац Србије и финалиста Дворанског првенства Србије Филип Ђокић освојио је дуплу круну на турниру у Бања Луци – у синглу и у дублу са Французом српског порекла Кристијаном Вуковићем. Браво Филипе, и браво Кристијане!

Филип Ђокић је у финалу сингла победио Хрвата Марка Ерцега 6-3 6-3, а на турниру није изгубио ниједан сет!

Филип Ђокић и Кристиан Вуковић су у финалу дубла победили Махира Бутковића из Босне и Херцеговине и Француза Марија Вуковића 6-2 6-2, а у полуфиналу су били бољи од српског тенисера Реље Хуберта и Аустралијанца српског порекла Новака Јаћимовића 6-3 2-6 10-7.

У конкуренцији девојчица титулу је освојила Кинескиња Ксинран Сун, савладавши у финалу Немицу Лили Бекер 7-5 6-4.


Детаљније Филипу Ђокићу дупла круна на ETA U12 INKOPROM CUP 2021 у Бања Луци


У дублу код девојчица титулу су освојиле Румунке Марија Александра Матеас и Андреа Олару, савладавши Немица Бекер и Симонсен 6-3 6-4.

Павле Вукосављевић из Црне Горе и Аустралијанац српског порекла Новак Јаћимовић освојили су 3. место. Код девојчица је у четвртфиналу играла Индијка Самикша Рао Морусу, која живи и тренира у Новом Саду.


Филип Ђокић је ове године освојио тутулу у синглу и био финалиста дубла на ETA U12 турниру Bellevue Cup 2021 у Улцињу, био је финалиста сингла на турниру MEMORIJAL DR MLADEN STOJANOVIĆ 2021 у Приједору, а освојио је титулу у дублу на ETA U12 турнирима у Чачку и у Прокупљу: TENNIS POINT OPEN 2021 и PROKUPLJE OPEN 2021.


Filip Đokić, INKOPROM CUP 2021 U12 Banja Luka, TK Borac Banja Luka, Tennis Europe Junior Tour
Филип Ђокић прима победнички пехар од представника ТК Борац

Прочитајте извештај са турнира у Бања Луци 2019. године, када је титулу освојио Српски тенисер Марко Нешић.Коначни резултати:

INKOPROM CUP 2021 U12 Banja Luka, TK Borac Banja Luka, Tennis Europe Junior Tour

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.