Dušan Trunić, Aleksandar Mihailović, Bogdan Bukarica, Milan Matović, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd

ID Tennis Team пуном паром у зимску сезону

Тениски тим ID Tennis Team из Београда остварио је одличне резултате током летње сезоне, а у зимску сезону улази спреман – тенисери овог тима се вредно припремају за зимске турнире на теренима ТК Агримес на Бежанијској коси.

У четвртак 12. децембра 2019. године смо снимили део тренинга ID Tennis Team-а у ТК Агримес. Дамир Џумхур, 93. тенисер на ATP ранг-листи, тренирао је тог дана са јуниорима ID-a, a са такмичарима тима су радили тренери Иван Дуганџић, Миодраг Драгуљевић и Лука Маринковић, као и нови кондициони тренер Душан Матовић.

 

Детаљније ID Tennis Team пуном паром у зимску сезону

 

 

Оснивач ID Tennis Team-a, познати српски тениски тренер Иван Дуганџић, рекао нам је да је задовољан резултатима својих такмичара у овој години, како на домаћој сцени тако и на међународним турнирима. Крајем године се тиму придружио Милан Матовић, који је последњих месеци постигао одличне резултате на ЕТА турнирима. Иван Дуганџић је задовољан и тренажним процесом током летње сезоне, као и условима тренирања у СЦ Бежанија, тј. у ТК Агримес. Током лета су се тренинзи одвијали без пауза, јер у случају кише наставили би са тренингом у хали, а током зиме се тренира у топлој хали ТК Агримес.

ID Tennis Team је заокружио тренажни процес, уз спортског психолога Тијану и кондиционог тренера Душана Матовића, који се недавно прикључио тиму. Кондициони тренинзи одвијају се у фитнес-сали СЦ Бежанија и на тениским теренима. ID Tennis Team планира да у 2020. години настави у истом темпу, уз још бољу и прецизнију организацију рада.

 

Damir Džumhur, Ivan Dugandžić, Miodrag Draguljević, Petar Popović, Dušan Trunić, Strahinja Tomović, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Дружење уз рад у ID Tennis Team-у: 93. играч света Дамир Џумхур са својим тренером Петром Поповићем и са екипом ID Tennis Team-a – Душаном Трунићем, оснивачем тима Иваном Дуганџићем, тренером Миодрагом Драгуљевићем и кондиционим тренером Страхињом Томовићем

 

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине и 93. тенисер на ATP ранг-листи Дамир Џумхур тренирао је са јуниорима ID Tennis Team-а, и издвојио је времена за кратак разговор, ексклузивно за читаоце Малих играча. Дамир нам је рекао да је задовољан темпом припрема за турнир у Дохи и за Australian Open, и да сматра да никада није спремнији улазио у нову сезону. Са својим тренером Петром Поповићем вредно ради у Београду, углавном у ТК Агримес, а вредно ради и на кондиционим припремама. Дамир Џумхур је рекао да увек радо издвоји време да тренира и спарингује са јуниорима, јер се сећа колико је њему значило да одигра понеки поен са познатим тенисерима из Босне и Херцеговине и из других делова света. И сами смо видели колико то значи јуниорима ID Tennis Team-а.

 

Damir Džumhur, Ivan Dugandžić, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
93. играч света Дамир Џумхур на тренингу са јуниорима ID Tennis Team-a (у позадини је оснивач тима Иван Дуганџић)

 

Дванаестогодишњи Милан Матовић је ове године освојио три ЕТА титуле: две у синглу и једну у дублу, и једанпут је био финалиста. У синглу је тријумфовао на ETA U12 Tel Aviv Open in Honor of Ronnie Sender и на турниру Baku Cup 1 у Азербејџану, а у дублу је освојио титулу на турниру Baku Cup 2 у Азербејџану, где је играо и у полуфиналу сингла. На ETA U12 турниру 1. категорије GD Tennis Cup у турској летовалишту Анталија, освојио је 2. место у синглу.

 

Милан нам је рекао да је врло задовољан тим резултатима, као и титулама на домаћим турнирима – до 12 година је освојио 5 турнира, од тога 3 прве категорије. Следеће године планира да игра турнире до 14 година, на домаћем и међународном нивоу. У ID Tennis-у тренира са Иваном Дуганџићем индивидуално, а игра и спаринге. Кондицију ради са својим татом Душаном, који је бивши професионални фудбалер.

 

Aleksandar Mihailović, Milan Matović, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Александар Михаиловић и Милан Матовић раде кондиционе вежбе

 

Марко Судар је имао годину за памћење: завршио ју је на 1. месту ранг-листе до 18 година, освојио је 2 турнира до 18 година, као и 2. место на Мастерсу Тениског савеза Београда до 18 година. Трипут је био полуфиналиста. Марко планира да следеће године одигра што више ITF турнира, и да почне да игра фјучерсе.

 

Marko Sudar, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Марко Судар

 

Отац Дамира Џумхура, тениски тренер Нерфид Нено Џумхур, већ око месец дана сарађује са Душаном Трунићем, такмичаром ID Tennis Team-а, на позив свог пријатеља Ивана Дуганџића. За господина Џумхура рад са Душаном представља велики изазов, и настојаће да у наредном периоду својим великим искуством и знањем помогне Душану да успешно пређе из јуниорског у сениорски тенис, а тај прелаз је најосетљивији период за све јуниоре.

Тог дана Душан је спаринговао са Луком Петровићем, такмичарем београдског Player Zone Team-a, и чули смо да сарадња између ова два тениска тима представља редовну праксу.

 

Dušan Trunić, Nerfid Neno Džumhur, Miodrag Draguljević, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Душан Трунић са својим тренерима Нерфидом Неном Џумхуром и Миодрагом Драгуљевићем

 

Наташа Савић је такође имала одличну годину: играла је у финалу два турнира – до 18 година у ТК Харон и сениорског турнира у TK Winner. У ID Tennis Team-у има индивидуалне и групне тренинге, а ту ради и кондицију.

 

Nataša Savić, Luka Marinković, ID Tennis Team Beograd, ID teniski tim Beograd
Наташа Савић и тренер Лука Маринковић

 

Александар Михаиловић је ове године играо у четвртфиналу Сениорског првенства Србије, и то из квалификација, а пре неколико дана је освојио титулу на ОП Београда до 18 година у ТЦ Мастер. У тиму Александар ради индивидуално са тренером Иваном Дуганџићем, а има и групне и кондиционе тренинге. Александар Михаиловић се почетком школске године преселио у Београд из Шапца, тако да му је сада знатно лакше да усклади своје тениске и школске обавезе.

Желимо много успеха такмичарима овог младог тениског тима у 2020. години!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *