Featured Video Play Icon

Иван Петковић о актуелностима у ТК Харон и о успесима Олге Даниловић и Миомира Кецмановића

У току је зимска сезона током које се први пут не игра пуно међународних турнира већ је пажња усмерена на припреме за њих и на домаће турнире, а све српске љубитеље тениса обрадовао је успешан наступ српских тенисера у 1. колу Аустралијен Опена. Двоје наших тенисера, Олга Даниловић и Миомир Кецмановић, провели су део каријере у београдском ТК Харон и радили са познатим српским тениским тренером Иваном Петковићем, па смо посетили ТК Харон и замолили Ивана Петковића да нас упозна са новостима у клубу, и да са нама подели утиске о успесима Миомира и Олге.


Детаљније Иван Петковић о актуелностима у ТК Харон и о успесима Олге Даниловић и Миомира Кецмановића

Власник београдског ТК Харон и тениски тренер Иван Петковић нам је рекао да је у току неки вакуум што се тиче међународних турнира, јер ITF и Tennis Europe турнира нема на локацијама најдоступнијим српским тенисерима, па клуб користи овај период за базичне припреме и за рад на кондицији. Чланови клуба постижу успехе на домаћим турнирима, а успешно су наступили и на ITF BOŽIĆNOM TURNIRU у ТК Црвена звезда. Господин Петковић се нада да ће за око два месеца поново бити међународних турнира, и ТК Харон ће се потрудити да организовано води такмичаре на турнире, и тако смањити трошкове за родитеље.

У међувремену ТК Харон користи време за организовање многих спаринга и за повезивање са другим клубовима. Одличан пример је сарадња са TK Fair Play, која траје врло лепо током читаве зиме. Сваке суботе организује се заједнички тренинг, на којем и један и други клуб дају по два играча, и то је одличан начин да се унесе додатна динамика у тренинге и спаринге. ТК Харон планира да и са другим клубовима оствари сличну сарадњу, јер Иван Петковић сматра да је то једини начин да се успешно преброди овај зимски период.


„Ми играмо на нивоу целог света, и наши конкуренти су из Русије, Кине, Француске, Канаде… који имају неограничене буџете. Да бисмо ми из малих земаља били конкурентни, морамо да се удружујемо и да покушамо да се на тај начин изборимо за своје место под сунцем.“


Trening u TK Haron, Teniski klub Haron Beograd

Иван Петковић је рекао да је радостан због успеха Олге Даниловић и Миомира Кецмановића на Аустралијен Опену, и честитао им је на томе.

„То нам даје веру у све ово што радимо, без обзира што смо један мали клуб, јако скромних инфраструктурних могућности, да ипак из свега тога, уз каснију надоградњу наравно, може да изникне нешто озбиљно у тенису. То нас пуни ентузијазмом да наставимо даље, и много смо поносни на њих. Обоје су провели један значајан период живота овде са нама.“


Иван Петковић је рекао да је ТК Харон у своју понуду од недавно уврстио понуду квалитетних тениских жица за своје чланове и за све остале заинтересоване. На основу искустава играча који су били јако задовољни немачким брендовима, ТК Харон је увезао тениске жице MSV и Polyfibre, две признате компаније из неке средње и више класе.

„Добили смо јако добре цене, које можемо да понудимо прво нашим играчима, а и тренерима и шпанерима из свих других клубова. Циљ је да нашој деци, али и деци из свих других клубова, смањимо трошкове бављења тенисом, кроз организовање путовања, кроз опрему, кроз тренинге у групи…“

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Polyfibre teniske žice, Teniski klub Haron

Од јула прошле године тим ТК Харон је појачао Антоније Пантелић, као тренер и спаринг-партнер. Он ради углавном са играчима који имају такмичарског духа и такмичарске амбиције, који могу да искористе брзину његових лоптица и профитирају од његове игре.

Антоније Пантелић је био 1. у Србији до 12 година и трећи до 14 година, а касније је две године тренирао у Академији Жастин Енан, заједно са Андрејем Рубљовим, Еленом Свитолином и другим играчима из те академије.

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица


Teniski klub Haron Beograd, Haron poster, Haron Tennis Team


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *