Jovana Grujić, Mirjana Jovanović, Wanyi Zhang, ITF J5 TREBJESA OPEN 2021, TK Nikšić Crna Gora

Јована Грујић победница, Јовановић, Петковић, Петровић и Гојковић одличне на ITF J5 TREBJESA OPEN у Никшићу

Међународни турнир ITF J4 TREBJESA OPEN за младиће и девојке до 18 година (5. разреда), одржан је од 7. до 12. јуна 2021. године у TK Никшић у Никшићу, Црна Гора, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран на шљакастој подлози, на отвореном.

Српски тенисери остварили су завидан успех на овом турниру: Јована Грујић је освојила своју прву ITF титулу у синглу, Мирјана Јовановић је са Кинескињом Жанг тријумфовала у дублу, Ања Петковић и Доротеја Петровић су играле у четвртфиналу сингла а Јелена Гојковић и Доротеја Петровић у финалу дубла. Честитамо!

Јована Грујић је тек напунила 15 година, а на турниру је била 4. носитељка. У финалу је победила 5. носитељку, Хрватицу Летицију Тароко 7-5 6-2, тако освојила титулу без изгубљеног сета. Јована Грујић је овом титулом доказала да поседује велики потенцијал, који је претходних година наговештавала на турнирима у Србији и на Tennis Europe турнирима!

Мирјана Јовановић и Кинескиња Вањи Жанг су у финалу дубла победиле Јелену Гојковић и Доротеју Петровић 6-3 6-3.

Тенисерке из Црне Горе Дивна Ратковић и Теа Никчевић играле су у полуфиналу сингла.

Код младића је тријумфовао Јапанац Кента Мијоши, који је у финалу победио Хрвата Матеја Додига 6-3 6-2. Данило Раичевић из Црне Горе је играо у полуфиналу, а Алекса Кривокапић и Мило Газивода играли су у четвртфиналу сингла.


Детаљније Јована Грујић победница, Јовановић, Петковић, Петровић и Гојковић одличне на ITF J5 TREBJESA OPEN у Никшићу


Од осталих српских тенисера, такмичење су у 2. колу завршили Саша Марковић, Милица Василики Милосављевић, Јелена Гојковић, Ана Савковић и Миа Шарчев, док су у 1. колу изгубили Андреј Радојичић, Вељко Цветковић, Александар Даскаловић, Лана Станишић, Даница Недељковић, Леонтина Стојановић, Мирјана Јовановић и Милица Поповски.

Саша Марковић и Андреј Радојичић играли су и у полуфиналу дубла, где су изгубили од каснијих победника, Руса Донцова и Јапанца Мијошија 2-6 5-7.Подсетимо, 2019. године је турнир у Никшићу освојила српска тенисерка Лола Радивојевић.


Коначни резултати, девојке:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.