Dejan Kojić, Branislav Kapaš, Aleksandar Đukanović, Milan Sarovski, Petar Dušanović, Mićo Miladinović, Besplatna škola tenisa Teniskog saveza Beograda, Teniski savez Beograda, TSB, BIG FASHION Centar Beograd

Магични тениски децембар ТСБ у BIG FASHION центру

У суботу и недељу 7. и 8. децембра 2019. године Тениски савез Београда је у атријуму BIG FASHION центра организовао бесплатну школу мини-тениса за децу „Бели спорт за магични децембар“. Око 300 београдских малишана се упознало са чарима белог спорта, а са њима су радили обучени тренери Тениског савеза Београда, по програму ITF-a Play and Stay – tennis 10’s за узраст до 10 година (дечаци и девојчице).

Циљ школе је била промоција тениса као спорта и промоција београдских клубова, поготово из шире околине BIG FASHION центра, тј. са десне стране Саве и леве стране Дунава. Сви полазници школе су добили награде у виду симпатичних привезака за кључеве у облику тениског рекета.

 

Детаљније Магични тениски децембар ТСБ у BIG FASHION центру

 

Координатор за програм tennis 10’s у Тениском савезу Београда Дејан Којић нам је рекао да задовољан одзивом и да је сарадња Тениског савеза Београда са BIG FASHION центром одлична. Посета центру током викенда је била велика, а ТСБ се труди да максимално искористи прилику да по лошем времену у затвореном простору приближи тенис најмлађим Београђанима. Око 300 клинаца је играло на мини-терену у атријуму центра.

 

 

С обзиром да је крај године, господин Којић се осврнуо на активности Тениског савеза Београда на промоцији тениса у главном граду. Ово је била 8. манифестација ове године, а укупно је око 2.500 до 3.000 деце активно учествовало на њима, око 300-400 по манифестацији. Са њима су радили стручни тренери ТСБ-а, са меканим лоптама и са великим искуством у раду са децом. Тениски савез Београда настоји да тенис као спорт буде стално присутан на јавним местима у Београду, јер тенис има велику конкуренцију у другим спортовима, а српски тенисери и тенисерке и ове године постизали су велике успехе, и то треба испратити и сталним присуством на јавним просторима.

 

Besplatna škola tenisa Teniskog saveza Beograda, Teniski savez Beograda, TSB, BIG FASHION Centar Beograd

 

Дејан Којић се захвалио нашим врхунским тенисерима што увек радо одвоје време да се друже са београдским малим тенисерима, а посебно Ласлу Ђереу, који је приликом доделе годишњих награда ТСБ-а, само за ту прилику дошао из Новог Сада између два тренинга! Такође, Дејан Којић се захвалио и Милану Славковићу, који ће у јануару после 8 година напустити функцију председника Тениског савеза Београда, као и секретару ТСБ-а Немањи Дервишевићу, на великој подршци у реализацији свих ових манифестација.

 

Господин Којић нам је рекао да верује да ће се и у следећој години наставити са сличним акцијама, али више детаља ће се знати после избора новог руководства Тениског савеза Београда у јануару.

Са децом Београда претходног викенда су радили стручни тренери Тениског савеза Београда Петар Душановић, Александар Ђукановић, Милан Саровски, Мићо Миладиновић и Бранислав Капаш, као и вредне промотерке ТСБ-а.

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *