Marko Maksimović, Hana Lejla Golubović, Prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina, Teniski klub Doboj, Teniski savez Bosne i Hercegovina

Марко Максимовић и Лејла-Хана Голубовић прваци Босне и Херцеговине до 16 година

Првенство Босне и Херцеговине за младиће и девојке до 16 година, турнир А категорије, одигран је од 5. до 7. јуна 2021. године. Младићи и девојке нису играли у истом клубу – младићи су играли у ТК Добој у Добоју, а девојке у ТК „Др. Младен Стојановић“ у Приједору, у оквиру календара Тениског савеза Босне и Херцеговине.

Директор турнира у Добоју био је Драган Драгичевић, а врховни судија Велимир Бијељанић. Играно је на 7 шљакастих терена. Као и увек ТК Добој је био одличан домаћин турнира, а овај клуб је један од најлепших и најбоље организованих у Босни и Херцеговини; поседује 9 терена, а у њему тренира пуно малих тенисера и игра много рекреативаца.

Марко Максимовић (ТК Добој) и Лејла-Хана Голубовић (TK Classics) су нови шампиони Босне и Херцеговине до 16 година. Честитамо!

Амар Силајџић (ТК Гем) и Емина Лагарија (ТК Босна) су освојили друго место. Лејла-Хана је у финалу победила Емину 6-2 7-6(5), док је Марко у финалу савладао Амара 6-0 6-2 и тако оправдао улогу фаворита, не изгубивши ниједан сет на првенству!

Треће место су освојили Аднан Војводић (ТК Ас Зеница) и Адриан Матеј Грачанин (ТК Iskra teen Сарајево), а у конкуренцији девојака Асја Салкановић (ТК Ас Зеница) и Анастасија Игњатић (ТК Елит Бања Лука).

Спонзор Тениског Савеза Републике Српске, немачка спортска фирма „AS Tennis and More“, најуспешнијим учесницима првенства је доделила вредне спортске награде.


Марко је претходног викенда освојио и још једну награду, али изван тениског терена. На свечаности поводом завршетка Основне школе, на прослави матуре, Марко је проглашен као најбољи спортиста генерације у Основној школи „Вук Стефановић Караџић“ у Добоју. Честитамо Марко!


Детаљније Марко Максимовић и Лејла-Хана Голубовић прваци Босне и Херцеговине до 16 година  • Prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina, Teniski klub Doboj, Teniski savez Bosne i Hercegovina
  • Prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina, Teniski klub Doboj, Teniski savez Bosne i Hercegovina
  • Prvenstvo Bosne i Hercegovine do 16 godina, Teniski klub Doboj, Teniski savez Bosne i Hercegovina


Коначни резултати:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *