Marko Maksimović najperspektivniji sportista Bosne i Hercegovine u 2020. godini, Izbor za najboljeg sportistu BiH

Марко Максимовић изабран за најперспективнијег спортисту Босне и Херцеговине у 2020. години

Под слоганом „Спорт је борба, спорт је здравље, спорт је живот и упорност“, одржан је 20. јубиларни Избор најбољег спортисте Босне и Херцеговине у традиционалној организацији „Независних новина“ и Радио телевизије БиХ. У најрелевантнијем избору овакве врсте у БиХ, награде су додељене у 12 категорија, а додељене су због епидемије вируса корона у студију РТБХ у Сарајеву.

Одлуком стручног жирија, којим ове године председава прослављена кошаркашица Слађана Голић, награду за најперспективнијег спортисту-јуниора у Босни и Херцеговини за 2020. годину освојио је Марко Максимовић, члан Тениског клуба Добој. Честитамо Марку, али и његовом тренеру Денису Спахићу и ТК Добој!

За најбоље спортисте Босне и Херцеговине у 2020. години изабрани су фудбалер Миралем Пјанић и кошаркашица Марица Гајић.

Партнер Избора најбољег спортисте БиХ у организацији „Независних новина“ и БХРТ је Олимпијски комитет БиХ. Снажну подршку пружа и Савјет министара БиХ, односно Министарство цивилних послова БиХ.


Детаљније Марко Максимовић изабран за најперспективнијег спортисту Босне и Херцеговине у 2020. години

Marko Maksimović najperspektivniji sportista Bosne i Hercegovine u 2020. godini, Izbor za najboljeg sportistu BiH
Марко Максимовић са једним од највреднијих пехара које је освојио

Погледајте део церемоније додељивања награда:


Подсетимо, Марко Максимовић има 14 година, и вишеструки је првак Босне и Херцеговине у категоријама до 10, 12 и 14 година, и јуниорски репрезентативац БиХ. Почетком ове године победио је на два Tennis Europe Development турнира у Турској и ушао у Тим Европе до 14 година. Такође, освојио је Tennis Europe турнире до 14 и 16 година у Суботици, Београду, Мостару и Панчеву, а играо полуфинале у Загребу. У дублу је тријумфовао у Панчеву, а освојио друга места у Београду, Загребу и Мостару. Марко тренутно заузима 12. место на ранг-листи најбољих европских играча до 14 година, а само по резултатима из ове године заузима 6. место. Изборио је пласман на завршни мастерс у Монте Карлу, који је отказан због вируса корона.


Погледајте кратак филм о Марковим успесима у 2020. години:


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *