Grigorije Brković Griša, Aleksandar Trifunović Trifke, Zoran Bodić Boda, Slobodan Vojinović Kampi, Teniski klub Forhend Vinča Beograd

Нова тениска енергија у Винчи: ТК Форхенд

Tениски клуб Форхенд основан је ове године у Винчи, недалеко од Београда. Клуб су основали тениски тренери Зоран Бодић Бода, Григорије Брковић Гриша и Александар Трифуновић Трифке, који имају богато искуство, посебно у раду са децом и јуниорима у више београдских клубова. О кондиционој припреми такмичара клуба бригу води Слободан Војиновић Кампи, један од најбољих српских кондиционих тренера. У клубу се негује такмичарски тенис, а највише је деце узраста од 7 до 14 година.

У четвртак 5. новембра 2020. године смо снимили поподневни тренинг тенисера ТК Форхенд у Винчи.


Детаљније Нова тениска енергија у Винчи: ТК Форхенд

Разговарали смо са најуспешнијом чланицом ТК Форхенд Александром Ђокић (2008. годиште) и са Еленом Милутиновић (2007), тенисерком из Крагујевца која двапут недељно долази на тренинге у ТК Форхенд. Александру и Елену питали смо који играчи најчешће чине групе на тренинзима, колико су задовољне својим резултатима у овој сезони и како им се допада тренирање у новом балону ТК Форхенд.Тениски тренер Зоран Бодић Бода ове године обележава 40 година рада. Почео је у ТК Партизан, радио у Рекет клубу и данас у ТК Форхенд. Своју тениску и животну филозофију преноси бројним генерацијама тенисера. У 5. деценији рада не боји се да започне нову фазу, уз млађе колеге Григорија Брковића Гришу и Александра Трифуновића Трифкета.


Зоран Бодић нам је рекао да је за успешан рад најважније да је атмосфера у клубу добра, и истакао да имају разумевање власника објеката у клубу. У договору са њима клуб је први пут подигао балон током зиме, и то нов, посебно прилагођен теренима у спортском комплексу Top Ten (балон покрива 2 терена са шљаком).

„Балон нам омогућава да радимо у континуитету, јер ипак је код нас зима 5 месеци.“

Зоран Бодић Бода је рекао да у клубу тренира пуно деце из околине, из Калуђерице, Гроцке, Болеча, а да основна школа у Винчи има 2.000 ђака, и да је највећа у Србији, тако да ће у наредном периоду у тенису моћи да се опроба још много малишана. У ТК Форхенд нема пуно рекреативаца, па то оставља пуно времена за такмичаре клуба, као и за организацију турнира током викенда. Такође, на тренинзима чланова клуба чести су гости из других клубова, као тог дана Елена Милутиновић и Марко Нешић, односно Хана Ђедовић, Стела Џимовић и остали.ТК Форхенд је темељно реконструисао пратеће објекте, тако да родитељи могу да уживају у пријатном амбијенту кафића клуба, а потпуно су нове свлачионице и купатило. Ових дана се у балону постављају камере, тако да ће родитељи моћи да посматрају тренинге и мечеве на мониторима у кафићу.

Знамо да је у Винчи и пре 9.500 година постојала напредна цивилизација, и верујемо да то насеље тек треба да искористи пун туристички потенцијал те чињенице. А тенисери и тренери ТК Форхенд ће се побринути да Винча у тениском погледу има  светлу будућност!

Разговоре водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *