Obračun bodova za rang listu TSS 2021, Obračun bodova za rang listu TSS u 2021. godini, Noviteti na turnirima TSS

Новитети на турнирима ТСС – SUPER 4, бодовање, пријава, „Швајцарац“

Тениски савез Србије је објавио Правилнике о такмичењу ТСС за 2021. години, у којима су извршене измене у одређеним областима, као што је бодовање турнира, рокови за пријаву такмичара за турнире као и учешће страних држављана на појединачним првенствима Србије. Осим тога, Тениски савез Србије покреће и турнире под називом SUPER 4 за јуниоре и сениоре (а наша „сфера интересовања“ су само јуниори), који ће бити део TSS TOUR 2021. Осим тога, новина је што ће се на турнирима 3. категорије играти по систему „Швајцарац“.


Бодовање турнира I, А и Б категорије за такмичаре до 14, 16 и 18 године остало је непромењено, док је број бодова освојених на турнирима 2. и 3. категорије повећан. За такмичаре до 12 година бодовање је остало непромењено.


Детаљније Новитети на турнирима ТСС – SUPER 4, бодовање, пријава, „Швајцарац“

Поређење бодовања летњих турнира ТСС у 2021. и у 2019. години:

Obračun bodova za rang listu TSS 2021, Obračun bodova za rang listu TSS u 2021. godini, Noviteti na turnirima TSSObračun bodova za rang listu TSS 2021, Obračun bodova za rang listu TSS u 2021. godini, Noviteti na turnirima TSS

Обрачун бодова за ранг-листу врши се на основу укупно 8 (осам) резултата постигнутих на појединачним турнирима у претходних 365 дана, закључно са датумом обраде ранг листе + резултат са екипног првенства као 9. резултат, ако је такмичар играо екипно првенство.

Крајњи рок за пријаву турнира је увек УТОРАК, 4 (четири) дана пре почетка турнира, у поноћ, осим уколико је почетак турнира неки други дан а не субота, и тада је рок за пријаву онај који је објављен у пропозицијама турнира.

Крајњи рок за одјаву са турнира је увек СРЕДА, 3 (три) дана пре почетка турнира, у поноћ, осим уколико је почетак турнира неки други дан а не субота, и тада је рок за одјаву онај који је објављен у пропозицијама турнира.

Такмичари/ке, страни држављани, МОРАЈУ БИТИ РЕГИСТРОВАНИ за тениски клуб у Србији и имају право учешћа на свим појединачним такмичењима, осим на појединачним првенствима Србије – А категорије, а на Првенствима региона – Б категорије – могу играти под условом да су одиграли барем 3 (три) турнира из календара ТСС или региона и да се налазе на ранг листи ТСС.


Тениски савез Србије је анализирао учинак прошлогодишњих турнира из серије TSS TOUR и одлучио да и ове године понови сличну организацију, јер се показала одличном.

Спортски директор ТСС Александар Болић изјавио је за сајт Тениског савеза Србије:

„Циљ је да се у сваком од регионалних савеза организује један турнир (SUPER 4), али и да се подигне до максимума ниво организације ових турнира.“

Још нам није познат број бодова које је могуће освојити на турнирима SUPER 4 (прошле године је то било 300 бодова). Осим нове серије турнира, новина је што ће се на турнирима 3. категорије играти по систему „Швајцарац“.


Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije, Teniski savez Srbije, TSS
Спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић

„Ова врста турнира замишљена је као уводни ниво за играче који тек почињу да се такмиче или имају мање искуства играња на турнирима. Овај систем је сличан систему који се примењује у шаху па смо и преузели име тог система такмичења. Замишљено је да се играчима омогући да у два дана одиграју 4 меча, без обзира на резултат. Сваки меч се игра за поене, па тако и играчи који изгубе прва три меча имају шансе да у последњем колу освоје поене. На овај начин желимо да пружимо играчима што више мечева, да не буду обесхрабрени поразима у првом колу и напуштањем турнира, да играју са играчима истог ранга и да успеју да одиграју што више мечева у току сезоне” – изјавио је спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић.


Прочитајте и врло читан текст на нашем сајту „Измењено бодовање летњих турнира ТСС у 2017. години“


Извори:

Страница „Документа“ на веб-сајту Тениског савеза Србије

Правилници о такмичењу ТСС за 2021. годину

ТСС покреће „Швајцарац“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.