Отворен Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске у Бања Луци

Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске свечано је отворен у Бања Луци 8. септембра 2020. године уз присуство највиших званичника Републике Српске. Центар поседује 1.380 фиксних седећих места, уз трибину од 550 седећих места. Терен је, уз додатне монтажне трибине могуће проширити на 4.500 места. Центар је изграђен у бањалучком парку „Младен Стојановић“, а у његову изградњу Влада Републике Српске уложила је око 850.000 евра.

Отварању су присуствовали председница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и Српски члан председништва БиХ Милорад Додик. Догађај су увеличали спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, као и отац најбољег тенисера света Срђан Ђоковић.


Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у видео-поруци изразио наду да ће ускоро бити у Бања Луци и заиграти тенис на новоотвореном Националном тениском центру РС.


Његов отац Срђан Ђоковић рекао је да није често у овом граду, али да ће то у будућности исправити и он и његов син Новак.

 – Обећавам да ће Новак првом приликом, чим се склони овај вирус који нас је све спутао, доћи овде. Надам се да ће то бити већ на пролеће – истакао је Срђан Ђоковић.


Детаљније Отворен Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске у Бања Луци

Председник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да жели да се Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске покаже у најбољем светлу, да оправда своју сврху и служи на понос овом граду и Српској. Цвијановићева је захвалила породици Новака Ђоковића, републичким институцијама, Граду Бања Лука и свим добрим људима који су навијали да буде реализован овај велики, национални пројекат. Она је изразила захвалност Новаку Ђоковићу, чије дивно обраћање на почетку свечаности бодри Бањалучане и све у Републици Српској.Она је истакла да је, захваљујући заједничком ангажману породице Ђоковић и републичких институција, као и Града Бања Лука, вечерас отворен Национални тениски центар. Према њеним речима, много деце у Бања Луци и Српској су заљубљеници тениса и Новака, многи су пожелели да крену његовим стопама, заволели овај спорт и дају све од себе да се ту покажу и докажу. Она је поручила да је веза Републике Српске са Србијом нераскидива.


Novak Đoković, Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpski u Banja Luci
Обраћање Новака Ђоковића путем видео-линка

Председник Тениског савез Републике Српске Драшко Милиновић захвалио је Срђану и породици Ђоковић што свих ових година сарађују с Тениским савезом Републике Српске.

– Све је рађено по највећим светским стандардима и од овог тренутка ATP мастерси могу да се играју у Бања Луци – поручио је Милиновић.


Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpski u Banja LuciNacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpski u Banja Luci
Ток изградње Националног тениског центра ТС Републике Српске

 Спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић рекао је да је Бања Лука тениски град, која је дала велике тенисере какви су Бојан Вујић и Николина Јовић.

– Помало сам љубоморан јер Београд и Србија немају овакав центар. Љубоморан сам и на овдашњи челенџер, на којем су играли наши најбољи тенисери – нагласио је Болић.

Симболичним ударцима тениским рекетом млада тенисерка Теа Ковачевић из Градишке симболично је прогласила отвореним Национални тениски центар у Бањалуци.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *