Падел у Спортском селу: најбрже растући спорт на свету коначно у Србији

У спортском комплексу Спортско село у Београду у суботу 25. јула 2020. године одржана је манифестација „Падел дан“, током које су сви заинтересовани могли да се опробају у паделу, најбрже растућем спорту на свету. Присуствовали смо „Падел дану“ и преносимо вам утиске о овом забавном спорту, као и о изванредном спортском комплексу у срцу Београда „Спортском селу“ у Делиградској улици, само 500 метара од Храма Светог Саве, у којем је недавно изграђен први падел терен у Србији.Претходних недеља падел побуђује све већу пажњу љубитеља спорта и тениса у Београду, који коначно могу да заиграју падел, као и врхунских српских тенисера Новака Ђоковића, Душана Лајовића, Јанка Типсаревића, Виктора Троицког и осталих, који су се опробали у паделу на новом терену у Спортском селу. Домаћини су нам рекли да се падел свима свидео, и да су многи већ постали редовни играчи падела.


Детаљније Падел у Спортском селу: најбрже растући спорт на свету коначно у Србији

PR Спортског села Драгица Јовановић рекла нам је да је Спортско село јединствени комплекс са објектима за више спортова на једном месту. Поседује 4 тениска терена, 1. и једини терен за падел у Србији, фудбалске терене – отворени и затворени, терен за одбојку на песку, за баскет, за боћање, теретану, салу за масажу, ресторан, паркинг са бесплатних 60 места за све чланове клуба, игралиште за децу… У Спортском селу ради и школа тениса, лиценцирани тренери тениса за све нивое познавања тениса и за рекреативце. Уверили смо се да овај комплекс пружа заиста комплетну услугу: после тренинга посетиоци могу да попију пиће, ручају, релаксирају се уз масажу, истегну се у фитнес-сали опремљеној најсавременијим справама, а могу повести и децу, која ће се забавити на безбедном игралишту.


Падел, укратко:

✅ Садржи елементе тениса, стоног тениса и сквоша

✅ Најбрже растући спорт на свету

✅ Игра се у паровима

✅ Терен 10 x 20 m

✅ Прилагођен свим узрастима, и без посебног познавања тениске технике

✅ Игра се мањим рекетом и нешто лакшом лоптицом него у тенису

✅ Захтева добре рефлексе и врло забаван спорт


Тренер падела и тениски тренер Александар Рајић упознао нас је са историјатом и са правилима падела. Падел је спорт који је настао 60-их година прошлог века у Мексику, а последњих 20-ак година је најбрже растући спорт на свету. Највећу популарност доживљава у Шпанији, Италији, Шведској, Уједињеним Арапским ЕмиратимаПадел је спорт прилагођен свим узрастима, а могу да га играју и они који не поседују посебну тениску технику. Поени, гемови и сетови се броје исто као у тенису. Игра се у паровима.


  • Dragica Jovanović, Padel dan u Sportskom selu, Sportsko selo Beograd, Teren za padel Sportsko selo, Sportski kompleks Sportsko selo
  • Novak Đoković, Padel dan u Sportskom selu, Sportsko selo Beograd, Teren za padel Sportsko selo, Sportski kompleks Sportsko selo
  • Dušan Lajović, Padel dan u Sportskom selu, Sportsko selo Beograd, Teren za padel Sportsko selo, Sportski kompleks Sportsko selo
  • Padel dan u Sportskom selu, Sportsko selo Beograd, Teren za padel Sportsko selo, Sportski kompleks Sportsko selo

Александар Рајић нам је рекао да верује да играње падела може за активне тенисере да представља сјајан вид рекреације, загревања и забаве, што доказује и одушевљеност паделом врхунских српских тенисера.

Верујемо да ће многим малим тенисерима и њиховим родитељима бити занимљиво да се опробају у паделу, а домаћини из Спортског села пожелели су добродошлицу свима у овај јединствени спортски комплекс!

? Телефон за информације: 011 42 83 808

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *