Aleksa Pisarić, Nikola Zekić, Maria Daciana Ciubotaru, Arina Bulatova, VLTC Nexia BT U16 2019 Malta, Tennis Europe Junior Tour

Зекић, Писарић и Лудошки у завршници ETA U16 VLTC Nexia BT на Малти

Међународни турнир VLTC Nexia BT U16 за девојке и младиће до 16 година (3. категорије), одржава се од 23. до 30. новембра 2019. године у граду Паола на Малти, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир се игра на бетону, на 8 отворених терена.

 

 

30.11.19.  18.22 h

Српски тенисер Никола Зекић освојио је титулу у синглу на ETA U16 турниру VLTC Nexia BT на Малти, Алекса Писарић је вицешампион, а Алекса и Зоран Лудошки су освојили друго место у дублу. Честитамо!

У узбудљивом српском финалу Никола је победио Алексу 7-6(9) 6-7(8) 6-3, а у такође неизвесном финалу дубла, Зоран и Алекса су изгубили од Бугара Десподова и Маркова 3-6 7-5 10-2.

Победница у конкуренцији девојчица је Румунка Марија Дачијана Циуботару, која је у финалу победила Рускињу Арину Булатову 6-2 6-3.

 

Детаљније Зекић, Писарић и Лудошки у завршници ETA U16 VLTC Nexia BT на Малти

 

 

 

29.11.19.  18.53 h

Српски тенисери Никола Зекић, Алекса Писарић и Зоран Лудошки остварили су велики успех на Малти: Никола и Алекса су се пласирали у финале сингла, Зоран је играо у полуфиналу, а Зоран и Алекса ће играти у финалу дубла. Браво момци!

У српском полуфиналу је Никола Зекић савладао првака Србије до 14 година Зорана Лудошког 6-1 4-6 6-1, док је вицешампион Србије до 14 година Алекса Писарић после преокрета победио Украјинца Лева Шолоша 3-6 6-4 6-4. Србија ће тако свакако имати шампиона турнира на Малти, и сигурни смо да ће то бити врло квалитетан финални меч!

Алекса Писарић и Зоран Лудошки су без борбе ушли у финале дубла, где ће се сутра састати са бугарским паром Десподов / Марков.

Анђела Лазаревић и Ања Станковић су играле у полуфиналу дубла, у којем су изгубиле од Румунки Поповићи и Траске 5-7 2-6.

Од осталих српских такмичара најдаље су стигле Неда Миленковић и Анђела Лазаревић, до 3. кола; у 2. колу такмичење су завршили Ања Станковић, Михајло Станојевић, Алекса Марковић и Алекса Смиљанић, док су Јана Вранић, Вељко Цветковић, Марко Вукобратовић и Страхиња Чејовић изгубили у 1. колу. Првак Босне и Херцеговине Един Мулалић је играо у четвртфиналу, у којем је изгубио од Алексе Писарића.

 

Прошле године је српска тенисерка Невена Коларевић освојила титулу на турниру VLTC Nexia BT U16, а Андреа Мрвић и Тијана Сретеновић су освојиле треће место.

 

 

Резултати младића у синглу до финала:

VLTC Nexia BT U16 2019 Malta, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати девојака у синглу до финала:

VLTC Nexia BT U16 2019 Malta, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати младића у дублу до финала:

VLTC Nexia BT U16 2019 Malta, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *