Isidora Strainović, Kup Srbije do 10 godina, Teniski klub Crvena zvezda Beograd

Портрет Исидоре Страиновић

Исидора Страиновић (ТК Рудар Бор, 2009. годиште) је у последња два месеца освојила 3 турнира 2. категорије: ОП Зајечара до 14 година у ТК Ас Тимок, ОП Ниша до 12 година у ТК Раднички и ОП Зајечара до 12 година у TK Euroclub, а на још неколико турнира у овој летњој сезони играла је у полуфиналу. Честитамо!


Детаљније Портрет Исидоре Страиновић

Исидора, шта мислиш који фактори су највише утицали на твој напредак у игри и на то да постигнеш овако добре резултате?

Неколико лошијих резултата на почетку године подстакло ме је да много више радим, напоран рад и труд ми се после неког времена исплатио.Знамо да из Бора долази много одличних тенисерки и тенисера, споменимо Миу Ристић, Александру Стевановић… Колико је тенис популаран у Бору, и има ли довољно деце са којом можеш да тренираш и спарингујеш?

Тенис у Бору је још увек популаран али све мање, све је мање деце у тенису. Волела бих да има више такмичара моје генерације са којима бих могла да спарингујем. Такође, више турнира у региону би ми много значило.


Mala teniserka Isidora Strainović, Anđela Stevanović, Teniski klub Rudar Bor
Исидора са својом другарицом из Бора, такође одличном тенисерком Анђелом Стевановић

Упознај нас са својим клубом? Који тренер је најзаслужнији за твој напредак, и са којим малим тенисерима најчешће тренираш и играш спаринге?

Ја тренирам у клубу ТК Рудар. Тренира ме Милан Илић, Никола Петровић ми је спаринг тренер, а са Зорицом Бејатовић радим кондицију. Што се тиче спаринга играм са свима, највише са Анђелом Стевановић, пошто смо иста генерација. Волим да играм са старијима и бољима од себе као што је Александра Стевановић, али су они доста заузети турнирима па са њима играм само када уграбим прилику.Ко је твој тениски узор, и због чега?

Узор ми је Новак Ђоковић, Новак је постао најбољи тенисер свих времена захваљујући труду, залагању и жељи. То и мени даје наду да могу да постигнем велике резултате и да могу да се такмичим са децом из целог света и да све зависи од мене.


Isidora Strainović, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

Које ситуације на тениском мечу могу највише да те наљуте, а које те најчешће насмеју?

Јако сам емотивна када се такмичим и пораз ми тешко пада, када не могу да играм своју игру и када ми игра противника не лежи то ми јако тешко пада. Ретко се смејем за време такмичарског меча, волим да се смејем када играм необавезне мечеве са пријатељима ван турнира.


Isidora Strainović, Ines Krstić, Helena Milisavljević, Dušan Lazarević, Otvoreno prvenstvo Sokobanje do 10 godina narandžasti nivo, Teniski kamp Lapčević Sokobanja, Teniski klub Lapčević Sokobanja
2018. година: Финалисткиње Исидора Страиновић и Инес Крстић са директорком ТК Лапчевић Хеленом Милисављевић и са судијом Душаном Лазаревићем

Који тениски ударац ти је омиљен, и који ударац најбоље изводиш?

Бекхенд је ударац који ми најбоље иде, али највише волим када могу да одиграм добар волеј.Колико пажње посвећујеш кондицији и ко је твој кондициони тренер?

Кондиционе тренинге сам увела од ове године три пута недељно. Кондициони тренер ми је Зорица Бејатовић. Сматрам да је кондиција јако битна за успех у тенису и сматрам да ја још увек нисам на нивоу на коме бих волела да будем.


  • Isidora Strainović, Nikola Živković, Masters Teniskog saveza istočne Srbije do 12 godina, Teniski savez istočne Srbije, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš
  • Isidora Strainović, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

Како усклађујеш школске обавезе са тренинзима и турнирима? Каква си ученица, и који школски предмет највише волиш?

Одлична сам ученица, сада ћу у шести разред. Од предмета највише волим математику. Прошла година je због ковида-19 била другачија са доста онлајн наставе, понекад је тешко да се тренира на максималном нивоу када морам да се спремам за писмене и контролне задатке. Али уз труд и рад све може да се постигне.

Isidora Strainović, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

Који су тениски снови Исидоре Страиновић?

Волела бих да будем најбоља тенисерка у Србији за своју генерацију, ако то постигнем поставићу себи веће циљеве.

Isidora Strainović, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

И за крај: шта те највише забавља, да ли је то музика, филмови, књиге…? Можеш ли својим вршњацима да препоручиш своју омиљену књигу/филм или песму?

Моје се време углавном своди на тренинг и школу, књиге читам само из школске лектире, јако ми се свидео Том Сојер. У слободно време волим да играм игрице и да играм различите спортске игре са вршњацима у улици. Филм који ми је остао у сећању је „Лед“ са Милошем Биковићем.

Isidora Strainović, Natalija Kostić, Otvoreno prvenstvo Niša do 12 godina, Teniski klub Kostić Niš
Финалисткиња Исидора Страиновић са једном од најбољих српских тенисерки Наталијом Костић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *