Saša Sakura Štula, Otvoreno prvenstvo Šida za devojke do 16 godina, Teniski klub Haron Beograd

Портрет Саше Сакура Штуле

Саша Сакура Штула (ТК Харон, 2006. годиште) је пре десетак дана освојила Првенство Београда, турнир Б категорије до 16 година, одигран у ОТК Београда. Честитамо!


Детаљније Портрет Саше Сакура Штуле

Саша, какви су твоји утисци после освајања Првенства Београда и ко је најзаслужнији за твоје константно напредовање у игри?

Поштовани Ненаде и сви из редакције Малих играча, морам да будем искрена и кажем да сам веома срећна после освајања првога турнира у Србији. За напредовање у мојој игри заслужни су сви из ТК Харон, на челу са Иваном Петковићем, али и тренери Ненад и Антонио. Не смем да заборавим и све моје другарице из клуба – Ању, Доротеју, Мину и многе друге са којима сам тренирала. Сви они су допринели да се ја сада налазим у овој позицији и ја сам им од свега срца захвална.Можеш ли да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другарице са којима тренираш?

Мој тениски клуб је ТК Харон на челу са Иваном Петковићем. Другарица имам пуно и не бих могла да их све набројим. Тренира се сваки дан. Сваки тренинг је дужине од сат и по. Једном недељно имала сам и приватне часове, који су ми доста помогли да се вратим у ону форму коју сам имала пре корона пандемије.Твој старији брат Лука такође тренира тенис, па нас занима да ли те саветује пред мечеве и како изгледа ваш спаринг меч?

Мој брат Лука је био у Србији скоро 4 године и ми смо били заједно овде годину дана. Сада се он тренутно налази у Јапану и иде у средњу школу тамо. У периоду од годину дана нашега заједничкога боравка у Србији ми је доста помогао да се навикнем на шљаку, јер у Јапану се игра само на тврдим теренима и на вештачкој трави или ти омни теренима који су прекривени песком на површини. Доста ми је требало да се навикнем на висину одскока као и на начин играња самога тениса у Србији. Што се тиче наших спаринга, нису баш добро пролазили јер је увек неко морао да на крају изгуби, што ми обоје не волимо. На крају је увек био неко љут и нерасположен, па би нас наши бака и дека онда мирили.Са којом познатом тенисерком би волела да „укрстиш“ рекет?

Свакако КОКО Гауф јер ми је она по годинама најближа, а и начин играња тениса. Игра веома агресивно и не одустаје тако лако. Борбена је, тако да мислим да би то био један мали трећи светски рат на тенискоме терену.Шта је твој најјачи адут у игри?

Мој сервис, који сам усавршила заједно са мојим братом Луком, затим моје највеће оружје дворучни форхенд и дворучни бекхенд. Мој велики узор је била Моника Селеш.


Saša Sakura Štula, Prvenstvo Beograda za devojčice do 14 godina, Teniski klub Winner Beograd
Саша Сакура Штула

Какви су ти планови за ову годину?

Први су на списку Дворанска првенства Србије до 16 и 18 година, а потом ћемо видети шта и како даље, јер доста зависи и од тока ове корона пандемије која ће се ускоро и завршити.Ко је твоја омиљена глумица? Можеш ли да препоручиш неки филм својим вршњакињама?

Омиљени лик ми је лик из филма `When Marnie was there`. Обавезно га погледајте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *