Povratak na teren Tennis Europe i ITF, Tennis Europe Junior Tour, ITF

Повратак на терен: Tennis Europe и ITF

Европска тениска федерација је у среду 22. јула 2020. године саопштила да ће у недељи која почиње од 31. августа 2020. године наставити све турнире 2. и 3. категорије за играче до 14 и до 16 година, док ће мали тенисери узраста до 12 година, са турнирима почети 1. јануара 2021. године. У блиској будућности неће се играти турнири из Супер Категорије нити турнири 1. категорије, због играча који радије бирају да не путују, или им је забрањено да путују. Донесена је и одлука да Европско јуниорско првенство буде отказано, за све три узрасне групе.

ITF је данас донео начелну одлуку да се јуниорски турнири наставе од недеље која започиње 31. августа 2020. године. Очекује се да ITF ускоро објави ревидирани календар турнир и више детаља.


Детаљније Повратак на терен: Tennis Europe и ITF

Европска тениска федерација је одлучила да сви јуниорски турнири буду организовани у складу са новим здравственим и сигурносним процедурама, ради предострожности због пандемије вируса корона (COVID-19):

✅ Смањена величина жреба (макс. 32 играча)

✅ Не преклапају се квалификације и главни жреб

✅ Нема гледалаца

✅ Обавезно физичко дистанцирање

✅ Строге санитарне смерницеЕфикасности ових мера допринеће и увођење дуго чекане мере – онлајн пријављивања играча. Тиме ће се смањити гужва на лицу места, а то ће уштедети време и новац родитељима.

Комплетан медицински протокол је у изради, и биће ускоро објављен на сајту Tennis Europe.


Andjela Lazarević, Anja Stanković, Tennis Europe 16 & Under Marsa Maltа 2019, Tennis Europe Junior Tour

Новине у бодовању

С обзиром да је услед пандемије вируса COVID-19 oтказано чак 333 догађаја из календара Tennis Europe, ова организација је донела одлуку да се од наставка такмичења до 14. марта 2021. године уводи продужени период рангирања (24 месеца/104 недеље). Више детаља биће објављено ускоро.


Извори:

https://www.tenniseurope.org/news/134682/Tennis-Europe-events-to-return-from-31st-August

https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/itf-outlines-initial-plans-for-resumption-of-play-on-junior-senior-wheelchair-tennis-and-beach-tennis-tours/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *