Hamad Međedović, Pripreme za Australian Open 2020, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Academy Belgrade

Припреме Хамада Међедовића за Australian Open 2020 у ТА Типсаревић [фото] [видео]

Један од најперспективнијих српских тенисера, шеснаестогодишњи Хамад Међедовић, припрема се већ 5 недеља за јуниорски Australian Open 2020 у Тениској академији Типсаревић, чији је члан.

 

Хамад Међедовић се налази на 40. месту ITF ранг-листе и најбоље је пласирани српски тенисер на овој листи; с обзиром да је Хамад тек 2003. годиште, од Нове године ће знатно напредовати на листи!

Хамад је у 2019. години освојио два јака ITF турнира: Ј2 New Delhi у Индији и J1 Berlin у Немачкој; такође, играо је у финалу ITF PANACEO JUNIOR CUP 2019 (2. разреда) у аустријском месту Вилах.

Хамад Међедовић је са репрезентацијом Србије, уз Стефана Поповића, Петра Теодоровића и тренера Владимира Крстића, освојио друго место на 2019 European Summer Cups до 16 година, као и бронзану медаљу на Екипном првенству света у САД, Junior Davis and Fed Cup by BNP Paribas Finals (U16).

 

Детаљније Припреме Хамада Међедовића за Australian Open 2020 у ТА Типсаревић [фото] [видео]

 

 

У разговору који смо у четвртак 12. децембра 2019. године водили у Тениској академији Типсаревић, Хамад нам је рекао да је задовољан својим овогодишњим резултатима, иако је очекивао и нешто више. Изјавио је да су му можда и најдражи резултати са репрезентацијом Србије, у којој је владала одлична атмосфера и на Европском првенству у Француској и на Светском првенству у САД.

 

 

У Академији Типсаревић Хамад напорно тренира већ 5 недеља. Има 4 тренинга дневно: 2 тениска тренинга и 2 кондициона тренинга. У Академији је у прилици да тренира са врхунским играчима света: тренирао је са Дејвис куп репрезентативцем Србије Филипом Крајиновићем, а баш тог дана је тренирао са 66. играчем света, Литванцем Ричардом Беранкисом, који се такође у Академији Типсаревић припрема за Australian Open. Хамад је изјавио да му много значи што може да тренира са њима.

 

 

Хамад Међедовић је прошле године учествовао на свом првом јуниорском гренд слему, на US Open-у, где је у почетку био импресиониран атмосфером, величином терена. Ипак, временом се привикао, иако није најзадовољнији својим резултатом на том турниру.

Хамад зна шта га очекује у Аустралији – сјајни тенисери и велика врућина. Следи му још 3 недеље тренирања у Академији Типсаревић, а Мали играчи му желе пуно успеха на Australian Open-у и у 2020. години!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *