Hamad Međedović, Marko Topo, Petar Teodorović, Arsenije Zlatanović, European Summer Cups Boys U18 Final Rim

Српски јуниори други у Европи

Од 2. до 4. августа 2021. године одиграни су финални турнири European Summer Cups (Екипно европско првенство) до 16 и до 18 година – девојке су играле у француском граду Гранвилу, а младићи у главном граду Италије, Риму. Ово такмичење је истовремено било и регионално квалификационо такмичења за Junior Davis & Fed Cup by BNP Paribas (за које ће се квалификовати 5 екипа).

Репрезентативци Србије до 18 година освојили су 2. место у Европи у Риму, пошто су у финалу изгубили од селекције Француске 0-3. Браво за Хамада Међедовића, Марка Топа, Петра Теодоровића и тренера репрезентације Арсенија Златановића!

У 1. мечу финала Марко Топо је изгубио од Ђованија Мпетши Перикарда 3-6 4-6, да би у 2. мечу најбољи српски јуниор Хамад Међедовић морао због повреде да преда меч Артуру Филсу у 1. сету, при резултату 3-3. У дублу су Петар Теодоровић и Марко Топо изгубили од француског пара Мпетши Перикард/Ван Аше 3-6 0-6.

Репрезентативци Хрватске освојили су 3. место у Европи, савладавши у мечу за 3. место Немачку 3-0. Браво за Милија Пољичка, Луку Микрута и Ивана Шодана!

Репрезентативке Хрватске у Француској играју у финалу, против селекције Русије. Сјајан резултат оствариле су Петра Марчинко, Луција Ћирић-Багарић и Антонија Ружић.

Репрезентативци Србије су у полуфиналу победили селекцију Хрватске 2-1. Иначе, они су се пре неколико дана у чешком граду Вешки пласирали у финале.


Детаљније Српски јуниори други у Европи


Занимљиво да је репрезентација Србије пре 2 године у финалу European Summer Cups до 16 година (састав репрезентације је сличан као ове године), такође изгубила од селекције Француске, 1-2, да би им се после месец дана реванширали, на Junior Davis and Fed Cup by BNP Paribas Finals у САД, где су управо победом над Француском 2-0 наши момци освојили 3. место на свету до 16 година.


  • Hamad Međedović, Marko Topo, Petar Teodorović, Arsenije Zlatanović, European Summer Cups Boys U18 Final Rim
  • Marko Topo, European Summer Cups Boys U18 Final Rim
  • Marko Topo, European Summer Cups Boys U18 Final Rim

Репрезентација Србије:

Тренер репрезентације:

Арсеније Златановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *