Aleksa Pisarić, Milan Jerinkić, Ljubiša Jeremić, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2019. godini, Teniski savez Vojvodine

Војвођански тениски савез доделио награде најбољима у 2019. години [фото] [видео]

Војвођански тениски савез прогласио је најбоље тенисере у 2019. години у 9 узрасних категорија на традиционалној свечаној скупштини, одржаној у Клубу посланика Скупштине АП Војводине у Новом Саду, у суботу 28. децембра 2019. године. Ове године је Војвођански тениски савез обележио 70 година постојања, а тим поводом је објавио и монографију „Историјат и развој тениског спорта у АП Војводини“, уз помоћ Секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и компаније Дунав осигурање.

У пријатној атмосфери Клуба посланика званицама се прво обратио генерални секретар ТСВ Душан Милојковић, а затим и председник Скупштине Војвођанског тениског савеза Милан Јеринкић. Свечаној додели награда су присуствовали и Аранка Биндер, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину, и Душан Орландић, директор Тениског савеза Србије, који су се такође обратили присутнима.

 

 

Детаљније Војвођански тениски савез доделио награде најбољима у 2019. години [фото] [видео]

 

Тениски клуб Спартак из Суботице остварио је историјске успехе ове године: његови јуниори и јуниорке освојили су Екипно првенство Србије, а исти резултат остварили су и сениори и сениорке. Такође, Кристиан Јухас је објединио титуле летњег и зимског првека Србије, Анђела Видовић је освојила титулу на Дворанском првенству Србије до 18 година. Погледајте кратке изјаве за наш сајт председника клуба Милана Вучковића, најбољег тренера у Војводини Ладислава Деметера, као и тенисера ТК Спартак Вање Видановић, Анђеле Видовић, Анђеле Јоцовић и Кристиана Јухаса.

 

Anđela Jocović, Vanja Vidanović, Anđela Vidović, Kristian Juhas, Ladislav Demeter, Milan Vučković, Milan Jerinkić, Ljubiša Jeremić, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2019. godini, Teniski savez Vojvodine
Тенисери ТК Спартак после историјске године са Миланом Јеринкићем, председником Скупштине ТСВ, и са Љубишом Јеремићем, председником Управног одбора ТСВ: Вања Видановић, Анђела Јоцовић, Анђела Видовић, Кристиан Јухас, председник клуба Милан Вучковић и тренер Ладислав Деметер

 

О утисцима после добијања признања Војвођанског тениског савеза разговарали смо и са Филипом Ђокићем, најбољим тенисером Војводине до 10 година, са Јованом Грујић, награђеном у конкуренцији до 14 година, Мирјаном Јовановић, најбољом тенисерком Војводине до 16 година и са Андрејем Рајаком, победником Мастерса ТСВ до 16 година:

 

 

После свечане скупштине кратак интервју за Мале играче су дали Душан Орландић, директор Тениског савеза Србије, Аранка Биндер, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину, и председник Војвођанског тениског савеза Милан Јеринкић.

 

 

Директор Тениског савеза Србије Душан Орландић је изјавио да је Тениски савез Војводине добар партнер Тениског савеза Србије, а да резултати које постижу такмичари из Војводине, доводе Војводину на 1. место у читавој Србији. Господин Орландић сматра да је врло значајно што је ТСВ објавио монографију о војвођанском тенису, јер ће тако многе информације и фотографије бити сачуване од заборава.

 

Dušan Orlandić, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2019. godini, Teniski savez Vojvodine
Директор Тениског савеза Србије Душан Орландић се обраћа званицама

 

Аранка Биндер, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину, врло је задовољна резултатима тенисера са територије АП Војводине. Рекла нам је да је тенис у 1. категорији финансирања. Секретаријат за спорт је финансијски помогао објављивање монографије о историјату војвођанског тениса. Такође, осим континуиране сарадње са Војвођанским тениским савезом, Секретаријат је помогао организацију два међународна такмичења, у Шиду и у Новом Саду (ITF Novi Sad Open). У оквиру програма „Спортски таленти Војводине“ Секретајат за спорт и омладине стипендирао је ове године и 4 тенисера, а издвојио је и новац за развој младих спортских стручњака, а међу њима и за једног тениског тренера. Госпођа Биндер истакла је да је Новак Ђоковић прави узор свим младим људима у Србији.

 

Aranka Binder, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2019. godini, Teniski savez Vojvodine
Аранка Биндер, помоћник Секретаријата за спорт АП Војводине, обраћа се званицама

 

Председник Војвођанског тениског савеза Милан Јеринкић изузетно је задовољан овогодишњим резултатима тенисера из Војводине, и сматра да је све то последица дуге традиције, добро рада тенисера, тренера, клубова, родитеља, као и управе Тениског савеза Војводине. Осим већ поменутих успеха пионира и јуниора, Милан Јеринкић је истакао одличне успехе сениора Филипа Крајиновића, Ласла Ђереа, Душана Лајовића и Пеђе Крстина. Он очекује да и млади тенисери наставе њиховим стопама, и Тениски савез Војводине ће им и даље помагати у томе.

 

Milan Jerinkić, Dodela nagrada Teniskog saveza Vojvodine najboljima u 2019. godini, Teniski savez Vojvodine
Председник Скупштине Тениског савеза Војводине Милан Јеринкић се обраћа званицама

 

Господин Јеринкић је истакао да ће у савез у овој години настојати да тенис добије већу помоћ државе, не само савез него и клубови од локалних самоуправа, и да ће се на томе доста радити. Што се тиче инфраструктуре, она је на задовољавајућем нивоу, постоји довољан број терена; зима је и даље проблем, али и ту има напретка. На пример, у Новом Саду је један клуб направио терене са тврдом подлогом, што је изузетно важно за такмичаре. Стање у том погледу није више критично, осим у мањим местима, где се игра на паркету или на вештачкој трави.

Приоритет Тениског савеза Војводине су најмлађи тенисери; године 2018. прекинут је негативан тренд у погледу прилива најмлађих такмичара, и 2019. године је тренд већ позитиван. Савез пуно улаже у рад са најмлађим тенисерима, и ове године у сарадњи са Тениским савезом Србије ће тенис ући у школе, и председник ТСВ очекује прве резултате тога за годину до две дана.

 

 

У млађим старосним категоријама најбољи појединци и екипе у Војводини у 2019. години су:

 

– до 10 година

 • Филип Ђокић (ТК SOL 022 Шид) и Лана Агбаба (ТК Меридиана Нови Сад)

 

– до 12 година

 • Јован Бјелобрк (ТA Elite Нови Сад) и Теодора Костовић (ТК Меридиана Нови Сад);

 

– до 14 година

 • Алекса Писарић (ТК Меридиана Нови Сад) и Јована Грујић (ТК SOL 022 Шид);

 

– до 16 година

 • Алекса Писарић (ТК Меридиана Нови Сад) и Мирјана Јовановић (ТК Internacional Сад)

 

– до 18 година

 • Адам Ковач (ТК Спартак Суботица) и Вања Видановић (ТК Спартак Суботица)
 • екипно младићи ТК Спартак Суботица (1. место)
 • екипно девојке ТК Спартак Суботица (1. место)

 

 

За најбоље сениоре проглашени су Пеђа Крстин (ТК Мокрин) и Анђела Јоцовић (ТК Меридиана Нови Сад).

За најбољег тренера у Војводини проглашен је Ладислав Деметер, за успехе са екипом ТК Спартак на Екипним првенствима Србије и за успехе у вођењу репрезентације Србије до 14 година.

 

 

Државни прваци у 2019. години из Војводине у млађим категоријама:

 • Зоран Лудошки (ТК Галеб 1890 Зрењанин; Летње првенство Србије до 14 година)
 • Кристиан Јухас (ТК Спартак Суботица; Летње првенство Србије до 18 година, Дворанско првенство Србије до 18 година)
 • Анђела Јоцовић (ТК Меридиана Нови Сад; Летње првенство Србије до 18 година)
 • Анђела Видовић (ТК Спартак Суботица; Дворанско првенство Србије до 18 година)

 

 

Победници Мастерса Тениског савеза Војводине:

 • Јован Бјелобрк (ТA Elite Нови Сад; до 12 година)
 • Теодора Костовић (ТК Меридиана Нови Сад; до 12 година);
 • Марко Милетицки (ТК Спартак Суботица, до 14 година)
 • Андреј Рајак (ТК Војводина Нови Сад, до 16 година)

 

 

Захваљујемо камерману Зорану Станићу на помоћи приликом снимања прилога

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *