Tennis Europe и ITF отказали све турнире до 8. јуна 2020.

Европска тениска федерација је у четвртак 12. марта саопштила да одлаже све турнире који су планирани да се играју до 20. априла 2020. године (укључујући и турнире који је требало да почну те седмице), ради предузимања мера предострожности услед пандемије вируса корона (COVID-19).

? 18.3.2020. ITF и Tennis Europe су управо саопштили да се ниједан турнир због вируса корона сигурно неће играти до 8. јуна 2020. године.

У четвртак су и организације ITF и ATP донеле сличне одлуке. Tennis Europe и ITF ће пажљиво пратити развој ситуације и сарађивање са регионалним и националним тениским асоцијацијама, уз редовне консултације са владама, локалним властима и организаторима турнира.

Детаљније Tennis Europe и ITF отказали све турнире до 8. јуна 2020.

Tennis Europe и ITF ће покушати да реорганизују календар и да пронађу нове датуме за одложене турнире. Играчи су већ обавештени да ће казне за касну одјаву са турнира из претходних недеља, бити поништене.

Организације Tennis Europe и ITF саопштиле су да је здравље играча, тренера и родитеља њихов приоритет. Није могуће предвидети колико дуго ће тенис бити погођен пандемијом вируса COVID-19, али ће обе организације наставити да прате ситуацију и да делују у складу са њом.

Извори:

https://www.tenniseurope.org/news/132924/Tennis-Europe-announces-postponement-of-all-events

https://www.itftennis.com/en/news-and-media/articles/itf-postpones-all-events-until-20-april/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *