Lola Radivojević, Tijana Sretenović, Anđela Lazarević, Aleksa Pisarić, Luka Jovanović, Nikola Zekić, Dejan Marinković, Tennis Europe Winter Cups, reprezentacija Srbije do 14 godina

Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Белорусија и Украјина, девојке и младићи 16 година, 7-9.2.20.

Незванично дворанско првенство Европе, Tennis Europe Winter Cups by HEAD, ове године се одржава девети пут. Од 7. до 9. фебруара 2020. године укупно 60 репрезентација играће квалификације у више држава, а најбоље две репрезентације из сваке групе учествоваће на финалном турниру од 20. до 22. фебруара у Чешкој Републици – дечаци у Вески а девојчице у Раковнику.

Од 7. до 9. фебруара 2020. године укупно 135 репрезентација (укупно до 14 и до 16 година) играће квалификације, а најбоље две репрезентације из сваке групе учествоваће на финалном турниру од 20. до 22. фебруара.

Прошлогодишњи победници су дечаци из Француске и девојчице из Русије.

 

Детаљније Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Белорусија и Украјина, девојке и младићи 16 година, 7-9.2.20.

 

 

Кратка ретроспектива наступа наших репрезентација на Winter Cups:

 

Репрезентативци Србије играће у групи Д у главном граду Украјине Кијеву, са репрезентацијама Мађарске, Молдавије, Словачке, Шпаније, Шведске, Турске и Украјине. Репрезентације Хрватске и Словеније такмичиће се у групи А у чешком Раковнику.

Наше девојке играће у групи А у главном граду Белорусије Минску, са репрезентацијама Белорусије, Естоније, Велике Британије, Литваније, Молдавије, Русије и Турске. Црна Горе, Хрватска и Словенија играју у групи Б у Пољској.

Турнири се играју по принципу елиминације.

 

 

 

9.2.20.  21.04 h

Репрезентативци и репрезентативке Србије освојили су 4. место на квалификационом турниру Winter Cup-а – девојчице су у мечу за 3. место изгубиле од Велике Британије 0-3, док су младићи у Украјини изгубили од Словачке 0-3.

Код младића је турнир освојила селекција Шпаније, победивши у финалу Турску 3-0, а у конкуренцији девојчица репрезентација Русије, која је савладала екипу Белорусије 2-1.

Девојке: У 1. мечу на 2. табли првакиња Србије Тијана Сретеновић је изгубила од Еве Шо 4-6 4-6, а затим је на 1. табли најбоље пласирана српска тенисерка на TE и ITF ранг-листи Лола Радивојевић изгубила од Матилде Мутавџић 0-6 2-6. У дублу су Анђела Лазаревић и Лола изгубиле од пара Мутавџић/Штојбер 5-7 2-6.

Младићи: У мечу на 2. табли вицешампион Србије Лука Јовановић је изгубио од Михала Крајчија пошто је морао да преда при резултату 1-6 2-2 за противника, а на 1. табли је првак Србије Алекса Писарић после велике борбе изгубио од Петера Бењамина Приваре 5-7 6-4 6-7(1). У дублу су Лука Јовановић и Алекса Писарић изгубили од пара Крајчи/Привара 6-7(5) 2-6.

 

 

8.2.20.  15.07 h

Репрезентативци и репрезентативке Србије нажалост нису успели да се пласирају на финални турнир Winter Cup-а – девојчице су у полуфиналу изгубиле од домаћина Белорусије 0-3, док су младићи у Украјини изгубили до Шпаније 0-3 🙁

Девојчице ће сутра за 3. место играти против Велике Британије, која је у полуфиналу изгубила од Русије 1-2, а дечаци ће играти против Словачке.

Девојке: У 1. мечу на 2. табли првакиња Србије Тијана Сретеновић је изгубила од Евиалине Ласкевич 3-6 3-6, а затим је на 1. табли најбоље пласирана српска тенисерка на TE и ITF ранг-листи Лола Радивојевић изгубила од Алионе Фалеи 2-6 2-6. У дублу су Лола и Тијана изгубиле од пара Ласкевич/Цитавец 3-6 3-6.

Младићи: У мечу на 2. табли вицешампион Србије Лука Јовановић је изгубио од Педра Роденаса 6-0 3-6 4-6, а на 1. табли је првак Србије Алекса Писарић изгубио од Данијела Мериде Агилара 6-7(2) 3-6. У дублу су Лука Јовановић и Никола Зекић изгубили од пара Вердаско/Мерида Агилар 1-6 1-6.

 

 

7.2.20.  20.09 h

Репрезентативке Србије су у 1. колу победиле селекцију Турске 2-1, и сутра ће за пролаз на финални турнир играти против домаћина, Белорусије, док су младићи у Украјини победили Мађарску 3-0, и сутра ће играти у полуфиналу против екипе Шпаније. Честитамо и срећно!

Девојке: У 1. мечу на 2. табли првакиња Србије Тијана Сретеновић је победила Дефне Цирпанли 7-6(6) 6-3, а затим је на 1. табли најбоље пласирана српска тенисерка на TE и ITF ранг-листи Лола Радивојевић изгубила од Озлем Услу 6-7(2) 2-6. У одлучујућем мечу у дублу су Лола и Тијана победиле пар Сенли/Услу 6-3 6-3.

Младићи: У мечу на 2. табли вицешампион Србије Лука Јовановић је победио Ботонда Кишантала 6-0 6-3, а затим је првак Србије Алекса Писарић на 1. табли савладао Адама Гароа Сокеа 6-1 6-2. У дублу су Алекса и Лука победили пар Кишантал/Соке 6-7(1) 6-2 10-5.

 

 

 

Девојке

 

 

9.2.20.  21.04 h

Коначни резултати:

 

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Белорусија
 • Естонија
 • Велика Британија
 • Литванија
 • Молдавија
 • Русија
 • Турска
 • Србија

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Дејан Маринковић

 

 

 

Дечаци

 

 

 

9.2.20.  13.47 h

Коначни резултати:

 

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Србија
 • Мађарска
 • Молдавија
 • Словачка
 • Шпанија
 • Шведска
 • Турска
 • Украјина

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Стефан Солунац

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *