Vuk Rađenović, Anja Stanković, Dunja Marić, Teodora Kostović, YASON CUP 2021 U16, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

YASON CUP 2021, U16 Tennis Europe, Нови Сад, Србија, TA Elite 3-11.4.21.

У Тениској академији Elite у Новом Саду се од 3. до 11. априла 2021. године одржава YASON CUP 2021, међународни тениски турнир 2. категорије за девојке и младиће до 16 година. Турнир се одржава у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 8 терена са шљаком. Директор турнира је Милан Чонкић, а врховни судија је Милан Дмитровић.

На овогодишњем издању YASON CUP-a учествују тенисери и тенисерке из Србије и из земаља окружења, као и такмичари из Румуније, Словачке, Чешке Републике, Турске, Пољске, Немачке, Француске, Бугарске, Холандије, Белгије, Украјине, Мађарске, Белорусије и Француске. Први носиоци су Србин Вук Рађеновић и Украјинка Анастасија Фирман.


Детаљније YASON CUP 2021, U16 Tennis Europe, Нови Сад, Србија, TA Elite 3-11.4.21.


⌛ 9.4.2021. 17.09 h

Српски тенисери Вук Рађеновић и Ања Станковић освојили су титулу на YASON CUP-у у Новом Саду, док је Дуња Марић вицешампионка. Честитамо!

Вук је у финалном мечу савладао Словака Михала Крајчија 6-3 6-2, док је Ања у узбудљивом „српском“ финалу, које је трајало дуже од 3 сата, победила Дуњу 6-3 6-7(5) 7-5.

Ово је Вукова прва титула на Tennis Europe турнирима ове године. Тренутно се Вук Рађеновић налази на 23. месту ETA U16 ранг-листе, а очекује се да после ове титуле поправи свој пласман.

Ањи Станковић је ово такође прва титула у 2021. години, а Дуњи Марић прво освојено 2. место. Ања тренутно заузима 128. место на ETA U16 ранг-листи, а Дуња 119. место.Погледајте меч-лопту финалног меча Вук Рађеновић – Михал Крајчи:


⌛ 8.4.2021. 16.37 h

Српски тенисери Вук Рађеновић, Дуња Марић и Ања Станковић пласирали су се данас у финале сингла на YASON CUP-у, док су Анђелија Марковић и Хрватица Дора Мишковић тријумфовале у дублу. Теодора Костовић играла је у полуфиналу сингла, Марко Николић и Лазар Димитријевић су освојили друго место у дублу, као и Анастасија Игњатић и Хрватица Кјара Јеромилов. Честитамо!

Вук Рађеновић (1. носилац) је у полуфиналу победио Румуна Луку Преду (3. носилац) 7-6(3) 1-6 6-0, а Дуња Марић је савладала Холанђанку Розу Марију Нијкамп 6-3 7-6(3), и то пошто је губила 1-5 у 2. сету! Ања Станковић је у „српском“ полуфиналу победила Теодору Костовић 7-5 4-6 6-1.

Марко Николић и Лазар Димитријевић су у финалу дубла изгубили од пољско-бугарског пара Кокот/Маринов 3-6 5-7, а у узбудљивом женском финалу су Анђелија Марковић и Хрватица Дора Мишковић победиле Анастасију Игњатић и Хрватицу Кјару Јеромилов 2-6 7-5 11-9.

Ања Станковић и Дуња Марић ће сутра у српском дербију играти финале у 11 часова, а у исто време ће Вук Рађеновић играти против Словака Михала Крајчија.⌛ 7.4.2021. 17.07 h

Српски тенисери Вук Рађеновић, Ања Станковић, Теодора Костовић и Дуња Марић ушли су у полуфинале сингла на YASON CUP-у, док су се Марко Николић и Лазар Димитријевић пласирали у финале дубла, као и Анђелија Марковић са Хрватицом Дором Мишковић, односно Анастасија Игњатић (игра под заставом Босне и Херцеговине) са Хрватицом Кјаром Јеромилов. Честитамо!

Анђелија Марковић, Лара Стојановски и Јована Грујић нису успели да уђу у полуфинале.

Вук Рађеновић је у четвртфиналу победио Чеха Дениса Петака 4-6 6-2 6-1, Ања Станковић је победила 1. носитељку, Украјинку Анастасију Фирман 7-6(1) 6-2, Теодора Костовић је савладала Лару Стојановски 6-4 7-6(6), а Дуња Марић је победила Словенку Лију Мумлек 6-2 6-0. Јована Грујић је у четвртфиналу изгубила од Холанђанке Розе Марије Нијкамп 6-3 5-7 1-6.

Марко Николић и Лазар Димитријевић су у полуфиналу дубла победили чешки пар Кумстат/Петак 7-6(4) 3-6 10-7, а Анастасија Игњатић и Хрватица Кјара Јеромилов су победиле Иву Јанковић и Тару Михаљевић 7-5 7-6(3). Анђелија Марковић и Хрватица Дора Мишковић су победиле Анђелу Лазаревић и Мију Шарчев 6-4 6-4.

У сутрашњем полуфиналу сингла Вук Рађеновић (1. носилац) ће играти против Румуна Луке Преде (3. носилац), а код девојака ће се у „српском“ полуфиналу састати Ања Станковић и Теодора Костовић, док ће Дуња Марић играти против Холанђанке Розе Марије Нијкамп. Срећно свима!


⌛ 6.4.2021. 19.19 h

У четвртфинале YASON CUP-а у TA Elite пласирали су се српски тенисери Вук Рађеновић, Анђелија Марковић, Ања Станковић, Теодора Костовић, Лара Стојановски, Дуња Марић и Јована Грујић. Честитамо!

У полуфинале дубла су ушли Марко Николић и Лазар Димитријевић, а у конкуренцији девојака Анђела Лазаревић и Миа Шарчев, Анђелија Марковић са Хрватицом Дором Мишковић, као и Ива Јанковић и Тара Михаљевић. Браво!

У четвртфиналу сингла играће и Милан Ристов из Црне Горе.


Marko Nikolić, Lazar Dimitrijević, YASON CUP 2021 U16, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
Марко Николић и Лазар Димитријевић током четвртфиналног меча у дублу на YASON CUP-у⌛ 5.4.2021. 10.08 h

У главни жреб су се кроз квалификације пласирали српски тенисери Тодор Вукомановић, Лара Стојановски, Стела Џимовић, Теодора Милић и Елена Милутиновић. Честитамо!


Прошле године је српски тенисер Алекса Писарић освојио дуплу круну на YASON CUP-у, док су Анђела Лазаревић и Андреј Недић (Босна и Херцеговина) играли у финалу сингла. Године 2019. је српска тенисерка Андреа Обрадовић освојила је друго место, а тријумфовали су Румунка Анка Алексија Тодони и Словак Петер Бењамин Привара. Победници 2018. године су били српски тенисер Димитрије Зубац и Хрватица Антониа Ружић, док је Стефан Поповић играо у финалу, а Хамад Међедовић и Наталија Сенић у полуфиналу.Године 2017. су тријумфовали Мађарица Зита Ковач и Румун Габријел Дика Нини, док је Српкиња Александра Станковић освојила друго место. Године 2016. титулу су освојили Рускиња Оксана Селехметева и Аустријанац Лукаш Краинер. Наша Андријана Стоилковић предала је финални меч без борбе.

  • Aleksa Pisarić, Dana Charintceva, Anđela Lazarević, Andrej Nedić, Aleksandar Mojsejev, Milan Čonkić, Yason Cup 2020 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
  • Andrea Obradović, Anca Alexia Todoni, YASON CUP 2019 U16 Novi Sad Srbija, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
  • Dimitrije Zubac, Stefan Popović, Bole Jason, Aleksandar Mojsejev, Milan Čonkić, Yason Cup 2018 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
  • Aleksandra Stanković, Yason Cup 2017 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour
  • Oksana Selekhmeteva, Reka Zadori, Andrijana Stoilkovic, Yason Cup 2016 Novi Sad, Teniska akademija Elite Novi Sad, Tennis Europe Junior Tour

⌛ 7.4.2021. 17.07 h

Главни жреб, резултати четвртфинала:

Резултати квалификација:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *