Портрет Доротее Милосављевић

Доротеа Милосављевић (Црвена звезда, 2004. годиште) je победница ОП Београда, турнира III категорије за девојчице до 12 година, одиграног у ТК Privilege на Кошутњаку.

  Детаљније Портрет Доротее Милосављевић

❓ Доротеа, честитамо! Шта је претходило овом успеху и какви су твоји утисци после освајања првог трофеја у конкуренцији до 12 година?

Захваљујем на честиткама. Овом успеху је претходила моја упорност, напорни и посвећени тренинзи, велика жеља, рад, труд  и упорност, а рекла бих, највише љубав према тенису.

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам са шест и по година, пред полазак у први разред основне школе. Мој први и једини тениски узор је, највећи тенисер свих времена, Новак Ђоковић.

 

Dorotea Milosavljević
Доротеа кад је била мала, Чента Опен 2009.

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб, тренера и другарице/другаре са којима најчешће спарингујеш?

Ја сам члан ТК Црвена Звезда. Мој тренер од првог дана до данас, коме највише дугујем тениско знање, је Оливера Минић, некада успешна играчица, а данас сјајан тренер и педагог. У Звезди ми је тренер Немања Ивић, такође некада успешни тенисер, а данас посвећен и модеран тренер. Једно време сам тенис вежбала и са Николом Видовићем из Тениског савеза Србије. Поред терена ТК Црвена Звезда, играм и на ТК Сани код хале Пионир, на теренима ОТК Београд, а зими најчешће у хали „Алвето“. Спарингујем са девојчицама и дечацима из Звезде.

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљени и зашто?

Мој омиљени тениски ударац је форхенд дијагонала, зато што ми је тај ударац најјачи и најпрецизнији.

 

❓ Како си се снашла у петом разреду, какав успех си постигла на полугодишту и да ли ти уз све обавезе у школи и на тренинзима остаје довољно времена за дружење и игру?

Одлично сам се снашла у петом разреду, постигла сам одличан успех. Не остаје ми баш пуно времена за дружење, али ипак за најбоље другарице налазим времена.

 

❓ Да ли је ово твој први интервју?

Да, ово је мој први интервју.

 

Dorotea Milosavljević

 

❓ И за крај: какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Слушам страну и домаћу музику. Моје омиљене песме су: Blank space, Shake it off, Baby, Addicted to you, Wake me up, Gangam style…

 

 

Једно мишљење на „Портрет Доротее Милосављевић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Једно мишљење на „Портрет Доротее Милосављевић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *