Dorotea Milosavljević, Masters Teniskog saveza Beograda za devojčice do 14 godina, Teniski klub Balans Beograd

Портрет Доротее Милосављевић

Доротеа Милосављевић (Црвена звезда, 2004. годиште) je победница ОП Београда, турнира III категорије за девојчице до 12 година, одиграног у ТК Privilege на Кошутњаку.

  Детаљније Портрет Доротее Милосављевић

❓ Доротеа, честитамо! Шта је претходило овом успеху и какви су твоји утисци после освајања првог трофеја у конкуренцији до 12 година?

Захваљујем на честиткама. Овом успеху је претходила моја упорност, напорни и посвећени тренинзи, велика жеља, рад, труд  и упорност, а рекла бих, највише љубав према тенису.

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам са шест и по година, пред полазак у први разред основне школе. Мој први и једини тениски узор је, највећи тенисер свих времена, Новак Ђоковић.

 

Dorotea Milosavljević
Доротеа кад је била мала, Чента Опен 2009.

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб, тренера и другарице/другаре са којима најчешће спарингујеш?

Ја сам члан ТК Црвена Звезда. Мој тренер од првог дана до данас, коме највише дугујем тениско знање, је Оливера Минић, некада успешна играчица, а данас сјајан тренер и педагог. У Звезди ми је тренер Немања Ивић, такође некада успешни тенисер, а данас посвећен и модеран тренер. Једно време сам тенис вежбала и са Николом Видовићем из Тениског савеза Србије. Поред терена ТК Црвена Звезда, играм и на ТК Сани код хале Пионир, на теренима ОТК Београд, а зими најчешће у хали „Алвето“. Спарингујем са девојчицама и дечацима из Звезде.

 

❓ Који тениски ударац ти је омиљени и зашто?

Мој омиљени тениски ударац је форхенд дијагонала, зато што ми је тај ударац најјачи и најпрецизнији.

 

❓ Како си се снашла у петом разреду, какав успех си постигла на полугодишту и да ли ти уз све обавезе у школи и на тренинзима остаје довољно времена за дружење и игру?

Одлично сам се снашла у петом разреду, постигла сам одличан успех. Не остаје ми баш пуно времена за дружење, али ипак за најбоље другарице налазим времена.

 

❓ Да ли је ово твој први интервју?

Да, ово је мој први интервју.

 

Dorotea Milosavljević

 

❓ И за крај: какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Слушам страну и домаћу музику. Моје омиљене песме су: Blank space, Shake it off, Baby, Addicted to you, Wake me up, Gangam style…

 

 

One thought on “Портрет Доротее Милосављевић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

One thought on “Портрет Доротее Милосављевић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *