Miloš Vuković

Портрет Милоша Вуковића

Милош Вуковић (Спартак, 2001. годиште) je финалиста Човићевог меморијала, турнира I категорије за дечаке до 14 година, одржаног у ТК Палић 1878 на Палићу. Милош је ове године освојио Шекијев меморијал, турнир I категорије у ТК Војводина у Новом Саду, као и титулу у дублу, са Кристианом Јухасом, на Летњем првенству Србије до 14 година у Суботици. Прошле седмице је са ТК Спартак освојио 2. место на Екипном првенству Србије до 14 година у ТК Црвена Звезда.

 

Miloš Vuković

Детаљније Портрет Милоша Вуковића

 

????  Милоше, Мали играчи ти честитају на постигнутом успеху у овој сезони, међутим твоје име се спомиње у такмичарском тенису много дуже. Које досадашње резултате би издвојио као најзначајније у својој такмичарској каријери и има ли неког финала за које можеш да кажеш да ти је било најтеже да одиграш, а да ти је победа била најдража?

Моји најзначајнији резултати у досадашњој тениској каријери су: 3. место на Дворанском првенству Србије до 14 година, првак Војводине до 12 година на зимском и летњем првенству, финалиста Купа Србије до 12 година, као и горепоменути резултати. Моје најтеже финале је било против Немање Медића у Апатину, када сам добио меч после одиграна три тај-брејка и 5,5 сати велике борбе.

 

Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu do 14 godina, TK Crvena Zvezda Beograd, Teniski klub Spartak Subotica
Спартаковци

 

????  У рубрици Портрет малог тенисера до сада смо интервјуисали осам играча из Спартака различитог узраста, од најмлађег Матеје Гојковића до твојих вршњака: Анђеле, Кристиана и Немање, па нас занима: у чему је тајна успешности Спартакове тениске школе?

Спартакова тениска школа је још у старој Југославији била веома успешна и изнедрила је велики број одличних играча. Сматрам да је тајна нашег успеха поред нашег максималног труда у томе што имамо веома посвећене и квалитетне тренере.

 

 

????  Ко је твој тренер и како би га представио нашим читаоцима?

Мој тренер је Ладислав Деметер. Он је човек који иза себе има успешну играчку каријеру, а сада већ и каријеру тренера. Такође, он је својим искуством допринео да ТК Спартак након десетак сушних година добије шампионе и вицешампионе државе.

 

Miloš Vuković, Ladislav Demeter
Милош са својим тренером Ладиславом Деметером

 

????  Са ким најчешће спарингујеш и како изгледају ти мечеви?

Најчешће спарингујем са Кристианом Јухасом, Анђелом Скробоњом и Анђелом Видовић. Наши спаринзи су најчешће неизвесни и веома узбудљиви.

 

????  Који ударац ти пружа највише самопоуздања у игри, а шта би променио или поправио у својој игри?

Највише сигурности ми пружа мој бекхенд, али у последње време сам јако сигуран и у свој форхенд. Поправио бих волеје и слајс.

 

Miloš Vuković
Једанаестогодишњи Милош с победничким пехаром на Палићу

 

????  Колико је важно да играчи буду компатибилни за игру у дублу? Каква су твоја искуства са међународних турнира и да ли имаш неку посебну припрему пред турнир?

У дублу је много важно да су играчи уиграни, и да се бодре. Са међународних турнира имам доста позитивних искустава. Пред турнир  немам неке специјалне припреме.

 

????  Како успеваш да ускладиш све обавезе: спорт, школу и дружење?

Кад се нешто воли онда ништа није тешко, уз јаку вољу и одрицање, све се успе постићи.

 

????  Са којим професионалним тенисером би волео да „укрстиш“ рекет?

Волео бих да укрстим  рекете са првим играчем света Новаком Ђоковићем. Он је мој највећи узор и волео бих да једног дана будем тенисер као он.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *