Sava Radović

Портрет Саве Радовића

Сава Радовић (Дрил, 2002. годиште) je перспективан, упоран и талентован мали тенисер који је на многим турнирима подизао победнички пехар, прошле године у конкуренцији до 12, а ове године у конкуренцији до 14 година. Само да подсетимо: 2014. је освојио турнире III категорије ОП Златибора и ОП Београда у ОТК-у, играо финале III категорије ОП Краљева, полуфиналe II категорије Чоланов меморијал, полуфинала III категорије ОП Београда у ТК Privilege и ТК Marina OASA… Своју добру игру потврдио је и ове године освојивши ОП Београда, турнир IV категорије до 14 година у Тениској академији Типсаревић, а затим је био финалиста ОП Београда, турнира III категорије у ТК Victoria. Са великим задовољством представљамо вам овог играча:

 

Sava Radović Детаљније Портрет Саве Радовића

 

Znak pitanjaСаво, честитамо! Рекли бисмо да је твој изузетан квалитет константност у игри и да си веома лако прешао из једне узрасне конкуренције у другу. Шта је твој најјачи адут у игри и какви су ти утисци после освајања првог трофеја ове године?

Мислим да су највећи адути у мојој игри кретање, борбеност и стрпљење током поена.

После освојене титуле осећам се сјајно. То ми даје самопоуздање и сигурност у игри.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaКада си почео да тренираш тенис и да ли си тада размишљао о још неком спорту?

Тенис сам почео да тренирам са пет и по година. Мама ме је одвела у Спортски центар Врачар да изаберем спорт који ћу да тренирам. Ишли смо да видимо тренинге пливања, каратеа, кошарке, аикида, али ништа ми није привукло пажњу као тенис. Рекао сам мами: „Хоћу ово“, и то је било то!

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaДа ли би нам представио свој клуб, тренера и другаре са којима најчешће спарингујеш?

Тренирам у ТК ДРИЛ. Власник клуба и мој главни тренер је Драган Илић а други тренер је Предраг Душановић. Тренирам и спарингујем са мојим друговима: Димитријем Коцићем, Андрејом Каленићем, Александром Баљем, Луком Каленићем, Луком Куртовићем, Вукашином Миленковићем

 

Sava Radović i Dragan Ilić, teniski klub Dril
Са тренером Драганом Илићем

 

Znak pitanjaКолико пажње посвећујеш кондиционим тренинзима и ко је твој кондициони тренер?

Немам кондиционог тренера. Кондицију радим у склопу тренинга. Поред тога, сâм вежбам – трчим, радим склекове, трбушњаке, чучњеве, али ми се чини да ми у кондицији помаже и то што играм фудбал и баскет са другарима из краја.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaДа ли имаш неку посебну припрему пред турнир и шта мислиш у чему је тајна постизања добрих резултата: у самопоуздању, доброј физичкој припремљености, тактичкој припремљености, техничкој разноврсности…?

Пре меча се обично опуштам уз слушање музике. Мислим да је кључ у постизању добрих резултата борбеност, упорност и што више сати проведених на терену.

 

Sava Radović

Sava Radović

 

Znak pitanjaКоји рекет користиш?

Користим HEAD рекет.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaКако успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и да ли ти остаје довољно времена за фејсбук, добру књигу и дружење?

Ја брзо учим и за сада успевам да их ускладим. Мене не држи место, па кад имам времена – ја сам са другарима. Читам углавном увече, пред спавање. Немам фејсбук нити ћу правити налог – више волим право дружење. Наравно, све је много другачије на распусту.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaКоји школски предмет ти највише лежи (при томе не мислимо на физичко 🙂 ), а шта ти задаје највише главобоље?

Највише ми леже језици, географија, историја и :). Волео бих да сам мало бољи у математици.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaКакви су ти планови за летњу сезону, хоћеш ли наступати само на домаћим или и на међународним турнирима?

Као и сваке године, лето ћу после мора провести на Златибору, где мој тренер Драган Илић држи летњи тениски камп. Овог лета ћу поред домаћих почети да играм и међународне турнире.

 

Sava Radović

 

Znak pitanjaИ за крај: какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте.

Слушам углавном страну музику. Од старијих волим Битлсе и Мајкла Џексона.

Од нових моје омиљене песме су:

Sugar – Maroon 5, Budapest – George Ezra, All of Me – John Legend…

 

 

2 мишљења на „Портрет Саве Радовића“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 мишљења на „Портрет Саве Радовића“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *