Branko Đurić, Zoran Ludoški, Aleksa Pisarić, Ladislav Demeter, Lola Radivojević, Tijana Sretenović, Mia Ristić, Nemanja Ivić, European Summer Cups 2019, Tennis Europe Junior Tour

2019 European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 30.6-1.7.2019.

Од 30. јуна до 1. јула 2019. године играју се квалификациони турнири за финални турнир European Summer Cups (Европско екипно првенство), који ће се играти од 5. до 7. јула у италијанском Сан Рему (девојчице) и у шпанској Мурсији (дечаци). Квалификације до 14 година ће истовремено бити и регионална квалификациона такмичења за World Junior Tennis (за које ће се квалификовати 5 екипа).

 

У старосној групи до 14 година такмичи се укупно 68 репрезентација. Титулу бране Шпанија (дечаци) и Чешка Република (девојчице).

Наши дечаци играју у групи А у чешком граду Вешки, а девојчице у месту Благоевград на југозападу Бугарске, у групи А.

Турнири се играју по принципу елиминације, а две првопласиране екипе обезбедиће учешће на финалном турниру.

Девојчице из Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније играју у групи Б у чешком Раковнику. Дечаци из Босне и Херцеговине ће играти са нашим репрезентативцима у Вешки.

 

Детаљније 2019 European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 30.6-1.7.2019.

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

Прочитајте извештај са прошлогодишњег наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups, када су девојчице освојиле 8. место у Европи, а погледајте извештај из 2017. године, када су се дечаци пларали на финални турнир у Мурсији, на којем су заузели 6. место.

Ево и извештаја са наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups 2016. године, када ни дечаци ни девојчице нису успели да се квалификују. А ево како су протекли квалификациони турнири 2015. године, када наше репрезентације такође нису успеле да се квалификују за финални турнир.

 

 

2.7.19.  14.55 h

Репрезентативке Србије освојиле су 1. место на квалификационом турниру за European Summer Cups у бугарском Благоевграду, победивши селекцију Италије у финалу 3-0 (јуче су се квалификовале на финални турнир), док су репрезентативци Србије освојили 3. место на квалификационом турниру у чешком месту Вешка, савладавши репрезентацију Русије 2-1. Честитамо!

Код дечака је у финалу Чешка Република победила Бугарску 2-0.

У 1. мечу девојчица у бугарском Благоевграду Тијана Сретеновић је победила Федерику Ургеси 6-4 6-4. У мечу на 1. табли Лола Радивојевић је победила Ану Парадиси 75 6-1, а затим су у дублу Миа Ристић и Тијана Сретеновић победиле пар Парадиси/Сенси 7-5 6-2.

Код дечака је у 1. мечу на 2. табли вицешампион Србије Алекса Писарић победио Григорија Шевекина 6-2 6-1, а затим је првак Србије Зоран Лудошки изгубио од Максима Жукова 3-6 3-6. У одлучујућем дублу су Бранко Ђурић и Алекса Писарић победили руски пар Демин/Жуков 6-3 6-1.

 

 

 

1.7.19.  17.12 h

Репрезентативке Србије су се пласирале на финални турнир European Summer Cups који се од 5. до 7. јула игра у Сан Рему у Италији, победивши у полуфиналу селекцију Турске 2-1. Браво!

Српски репрезентативци нажалост су у полуфиналу изгубили од домаћина Чешке Републике 1-2, и тако су изгубили шансу да се пласирају на финални турнир 🙁

Девојчице играју у бугарском месту Благоевград. У 1. мечу на 2. табли је Тијана Сретеновић победила Алару Ајаз 6-2 6-3, а затим је на 1. табли Лола Радивојевић савладала Мелису Еркан 4-6 6-4 6-3. У дублу су Миа Ристић и Тијана Сретеновић изгубиле од пара Ајаз/Дара 4-6 2-6. Поред селекције Србије, на финални турнир се пласирала и Италија, савладавши у полуфиналу Шпанију 2-1. Управо ћемо против Италије играти у финалу квалификација.

Код дечака је у 1. мечу  на 2. табли, вицешампион Србије Алекса Писарић изгубио од Лукаша Велика 5-7 3-6. У мечу на 1. табли Бранко Ђурић је изгубио од Војтеха Петра 4-6 1-6, а затим су у дублу Алекса Писарић и Зоран Лудошки победили пар Менсик/Петр 1-6 6-3 10-5.

На финални турнир код дечака су се пласирале репрезентације Чешке Републике и Бугарске, а наши дечаци ће за 3. место сутра играти против селекције Русије.

Браво за наше девојчице и дечаке и за остале учеснике квалификација, који су играли одличан тенис по огромној врућини, која влада у читавој Европи!

 

 

 

30.6.19.  15.59 h

Репрезентација Србије се пласирала у полуфинале European Summer Cups и у мушкој и у женској конкуренцији. Честитамо!

Девојчице су у бугарском месту Благоевград победиле селекцију Аустрије 3-0 и сутра ће се за пласман на финални турнир борити против Турске, док су репрезентативци Србије у мечу 1. кола у чешком граду Вешка победили селекцију Словачке 3-0, и за пласман на финални турнир ће играти против Чешке Републике.

У Бугарској је Тијана Сретеновић у мечу на 2. табли победила Аустријанку српског порекла Тамару Костић 6-1 7-5, а затим је на 1. табли Лола Радивојевић савладала Лил Марлис Ротенштајнер 6-4 3-6 6-0. У дублу су Лола Радивојевић и Миа Ристић победиле пар Фухс/Ротенштајнер 6-4 6-4.

Код дечака је у 1. мечу против репрезентације Словачке, на 2. табли, првак Србије Зоран Лудошки победио Михала Крајчија 6-4 6-3, а затим је Бранко Ђурић после преокрета савладао Давида Шварца 2-6 6-3 6-1. У дублу су Бранко Ђурић и Алекса Писарић победили словачки пар Крајчи/Лазарчик 6-2 6-2.

 

 

 

29.6.19.  20.48 h

Дечаци ће у Вешки у 1. колу играти против репрезентације Словачке, док ће се девојчице у Бугарској у 1. колу састати са селекцијом Аустрије. Дечаци из Босне и Херцеговине ће играти против Русије. Срећно нашим дечацима и девојчицама!

 

 

 

Дечаци

 

 

2.7.19.  14.55 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ А

 

 • Аустрија
 • Босна и Херцеговина
 • Бугарска
 • Чешка Република
 • Израел
 • Русија
 • Србија
 • Словачка

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Ладислав Деметер

 

 

 

 

Девојчице

 

 

 

2.7.19.  14.55 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ А

 

 • Аустрија
 • Бугарска
 • Италија
 • Пољска
 • Румунија
 • Србија
 • Шпанија
 • Турска

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Немања Ивић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *