24. Smrikva Bowl 2019 Pula, Hrvatska

24. Smrikva Bowl 2019 за дечаке и девојчице до 10 година, Пула, Хрватска

Међународни тениски турнир 24. Smrikva Bowl 2019 за дечаке и девојчице млађе од 10 година, одржава се у Смриквама, у Истри, Хрватска, од 24. до 29. јуна 2019. године. Игра се на шљаци, Вилсон лоптицама са зеленом тачком. Жреб је на 48 такмичара и у мушкој и у женској конкуренцији, а право учешћа имају само деца рођена 2009. године. Главни турнир је почео 24. јуна.

Ово је један од најважнијих светских турнира у тој старосној категорији. Установљен је 1996. године. На њему су наступили многи данас афирмисани тенисери, попут Борне Ћорића, Белинде Бенчић, Ане Коњух, Доне Векић, Доминика Тима… Од српских тенисера овај турнир су освојили Горан Животић, Олга Даниловић и Бранко Ђурић. Организатори турнира настоје да деци буде забавно, да науче нове ствари, да буду фер спортисти.

Ове године на турниру учествује само два дечака из Србије: Михаило Топић и Реља Хуберт. Из Босне и Херцеговине учествују Филип Ђокић, Данин Шаћирагић и Кјара Жеравчић.

 

Прочитајте извештај са прошлогодишњег турнира, када је репрезентативка Црне Горе Ива Лакић играла у финалу, а Српкиња Дуња Кулпинац у финали утешног турнира. Погледајте како је било 2017. године, када су тријумфовали Бугари Робен Гавани и Росица Денчева. Погледајте извештај са турнира 2016. године, на којем су победили Словенка Ела Нала Милич и Американац Кајлан Бигун. Миа Ристић освојила 3. место на главном турниру, а Јована Грујић прво на утешном. А ево и извештаја са 20. Smrikva Bowl 2015, на којем су победили Бранко Ђурић тада из Црне Горе (данас репрезентативац Србије) и Рускиња Елена Касаткина. Српкиња Ања Петковић је тада играла у финалу!

 

Детаљније 24. Smrikva Bowl 2019 за дечаке и девојчице до 10 година, Пула, Хрватска

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

30.6.19.  10.45 h

Српски тенисер Филип Ђокић освојио је друго место на утешном турниру на Smrikva Bowl-у, пошто је у финалу изгубио од Јапанца Иоаја Мијошија 2-6. Браво Филипе, велики успех!

Филип је у полуфиналу победио Хрвата Ивана Думбовића 6-3. Победници Smrikva Bowl-a су Словенац Свит Суљич (који је у четвртфиналу победио Михаила Топића) који је победио Американца Тадевоса Миријањана 4-0 4-0, а у конкуренцији девојчица Рускиња Ксенија Јефремова, која је у финалу победила Молдавку Лију Белибову 5-3 4-0.

 

 

 

28.6.19.  08.15 h

Српски тенисер Михаило Топић нажалост није успео да се пласира у полуфинале Smrikva Bowl-a, пошто је у четвртфиналу изгубио од Словенца Свита Суљића 0-4 1-4 🙁  Честитамо Михаило на одличном резултату!

Филип Ђокић се пласирао у полуфинале утешног турнира, победивши Бугарина Емила Бимбашијева 6-1. У полуфиналу ће играти против Хрвата Ивана Думбовића. Честитамо, и срећно!

У дублу су наши такмичари завршили такмичење: Михаило Топић и Филип Ђокић су изгубили од дечака из Израела и девојчице из Русије, док су Реља Хуберт и дечак из Аустралије Новак Јаћимовић изгубили од дечака и девојчице из Русије. Руски тенисери показали су врло висок игре, и сазнајемо да су једни од главних фаворита за титуле!

 

 

26.6.19.  22.27 h

Српски тенисер Михаило Топић пласирао се данас у четвртфинале Smrikva Bowl-a, победивши Украјинца Ивана Ушакова 5-3 4-1. Браво Михаило!

Реља Хуберт је у утешном турниру после велике једноипочасовне борбе изгубио од Хрвата Дарија Зорице 3-6. 

 

 

 

26.6.19.  08.39 h

Михаило Топић се пласирао у 3. коло, савладавши Бугарина Русија Георгијева 4-1 4-0. Честитамо!

Реља Хуберт је у 1. колу изгубио од Марија Вотерса из Шкотске 1-4 1-4, да би затим у 1. колу утешног турнира победио Хрвата Ловра Грдинића 6-1. У дублу ће Михаило Топић играти са Филипом Ђокићем, док ће Реља Хуберт играти са Новаком Јаћимовићем из Аустралије.

 

Погледајте детаље са свечаног отварања, и поздрав оснивача Smrikva Bowl за мале играче у Србији (део његовог обраћања грешком није снимљен):

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Girls from Serbia on 20th Smrikva Bowl 2015 U10 tournament in Istria, Croatia #smrikvabowl15 #tennis #istra

Објава коју дели Nenad Bukarica (@maliigraci) дана

 

 

 

Награде на овом турниру су:

  • Mountain bikes
  • WILSON међународни уговор
  • 7 дана курса на Mouratoglou Tennis Academy (број 1 тениска академија у Европи и у свету)
  • Wild Card за ETA турнир до 12 година – 39. Porto San Giorgio 2020 (Италија)
  • Wild Card за ETA турнир до 12 година – Koper 2020 (Словенија)

 

 

 

 

29.6.19.  15.05 h

Коначни резултати, дечаци:

 

Коначни резултати, девојчице:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *