Teniski klub Dinamo Pančevo

Август у панчевачком ТК Динамо

У клубу који следеће године слави 100 година постојања, ТК Динамо из Панчева, веома је живо овог лета – има пуно деце из иностранства, а Динамови тенисери постижу одличне резултате сваког викенда, од црвеног нивоа до ITF турнира. У уторак 21. августа 2018. године смо посетили Панчево, снимили део тренинга и разговарали са тенисерима и тренерима Динама.

 

Детаљније Август у панчевачком ТК Динамо

 

Тенисери Динама тренирају на 6 шљакастих терена у СЦ Миса. Прво смо разговарали са такмичаркама овог клуба Миланом Вулин и Ањом Милошевић (2002. годиште), а затим са Душицом Поповски (2008), Милицом Поповски (2006) и Наталијом Димитриевски (2005). Испричале су нам са ким најчешће тренирају и спарингују у клубу, ко су њихови тренери и који су им најбољи резултати ове године.

 

 

Затим смо попричали са девојчицама из кинеског града Шенџена, које имају 8 и 9 година, и месец дана проводе у Панчеву. Оне тренирају тенис две године, и селектовала их је Тениска федерација Кине између неколико десетина хиљада девојчица. Оне имају обезбеђене услове за тениски развој у Шенџену, живе у тениској академији и иду у школу. Рекле су нам да су стекле добре другарице у Панчеву, и набројале су нам њихова имена. 🙂

 

Male Kineskinje u TK Dinamo, Teniski klub Dinamo Pančevo
Девојчице из Шенџена које је ТФ Кине селектовала проводе лето у ТК Динамо

 

Тог преподнева са Наталијом, Милицом и Душицом радио је тренер Небојша Поповски, који нам је рекао да је задовољан реализацијом планова у клубу ове године, као и резултатима такмичара ТК Динамо. У клубу има много деце, и направљен је систем који функционише, и у сваком годишту има деце која квалитетно играју и радо долазе на тренинге.

 

„Мислим да смо један од ретких клубова који покрива све генерације играча на квалитетном нивоу.“

 

Господин Поповски позвао је и родитеље деце из Београда да дођу и да се увере у квалитет рада у клубу, а сигуран је да је Динамо ценовно више него конкурентан београдским клубовима, а по квалитету равноправан са њима. До Панчева се брзо дође аутопутем, преко Панчевачког моста, а у клубу тренирају и деца из околних села, као и из Смедерева. У оквиру клуба и током летње и током зимске сезоне организовани су квалитетни кондициони тренинзи, а сваког лета у клубу тренира доста деце из иностранства. Ове године су у клубу мале Кинескиње, биле су ту девојчице из Аустралије, Јапанци у Панчево долазе већ 5 година, неки међу њима живе у Панчеву. Ове године ту су били и Кенијци.

 

 

Небојша Поповски нам је рекао да се људи из клуба управо спремају за ITF турнир који у суботу почиње у ТК Динамо, а затим крећу припреме за зимску сезону. Клуб нажалост нема своје балоне у СЦ Миса, па се сналази на другим теренима, али опет се „покрије“ цела зима.

 

Teniski klub Dinamo Pančevo
Прелеп тениски комплекс у СЦ Миса у Панчеву

 

Што се тиче кондиције, она се несметано одвија током целе године. Кондициони тренер у ТК Динамо Небојша Златковић рекао нам је да су услови изванредни у СЦ Миса, где постоје терени, гумирани терени, трим-стаза, песак који је врло користан за кондиционе тренинге – кад је летњи период у питању. Ту је и теретана, а клуб користи и теретану у Авив парку. Зими се кондиција ради у школској сали у једном панчевачкој школи, која је топла и добро опремљена. Господин Златковић приметио је да је ТК Динамо постао интернационална школа, и да верује да се странци не би враћали у Панчево да нису задовољни квалитетом рада.

ТК Динамо ће се потрудити да следеће године на најбољи начин обележи стогодишњицу клуба, а ми ћемо се још дружити са такмичарима овог клуба и током 99. године његовог постојања 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *