Anđela Ražnatović, Teodora Milić, Maja Miščević, Kristina Dimitrijević, Zoran Mitić, Vlada Jankanj, Teniski klub White Star Beograd Banjica

Августовско поподне у ТК White Star из Београда

У четвртак 24. августа посетили смо ТК White Star из Београда, који од априла ове године ради на новим шљакастим теренима између Бањице и Јајинаца, Булевар ЈНА 12б, само 400 m иза насеља Паунов брег.

 

TK White Star је 2007. године основао бивши играч ТК Партизан и тренер Зоран Митић, добитник признања за успешан рад са младим талентима 2007. године од Тениског савеза. Од овог априла клуб поседује своје терене, а нагласили бисмо да је то прави такмичарски клуб, у којем апсолутну предност имају такмичари тог клуба, тј. деца, а не рекреативци! У клубу успешно функционише и школа тениса, а деца из клуба тренирају и такмиче се по програму Tennis 10’s. Циљ клуба је да његови такмичари што више времена проводе на терену, па је и овај распуст искоришћен у ту сврху, а од деце смо чули да се они много друже и изван терена, иду заједно на базен, друже се у школском дворишту…

 

Деца из овог клуба постижу запажене успехе претходних месеци – Теодора Милић (2005. годиште) била је финалисткиња на ETA U12 турниру Prokuplje Open 2017 и у синглу и у дублу, освојила је Мишин меморијал I категорије до 12 година у ТК Олимп, и још трипут играла у финалу турнира до 12 и 14 година; са Сањом Ђурђевић освојила је титулу у дублу на Летњем првенству Србије до 12 година у Београду!

Маја Мишчевић (2005. годиште) освојила је само у августу два турнира до 12 година – ОП Београда у ТК Ековел и у ТК Нец; у марту је освојила ОП Београда у TK Green Set, у априлу у ТК Харон, у јуну у ТЦ Новак – укупно 5 титула, и још 4 пута је играла у финалу!

Детаљније Августовско поподне у ТК White Star из Београда

 

Anđela Ražnatović, Teodora Milić, Maja Miščević, Kristina Dimitrijević, Teniski klub White Star Beograd Banjica

 

Polovni udžbenici za osnovnu i srednju školu, polovni udžbenici za gimnaziju, knjižara Kosovska 9 Beograd, Knjige Obradović

 

Поред терена са модерним LED рефлекторским осветљењем  налази се клупска зграда, која још није завршена, али се сређује сукцесивно. У TK White Star ће 30. септембра бити организован Мастерс Тениског савеза Београда за девојчице до 12 година, где ће учествовати најбоље девојчице из Београда, од којих су чак три из овог клуба: Теодора Милић, Маја Мишчевић и Кристина Димитријевић! Клуб има највеће амбиције на овом такмичењу као и на осталим турнирима, а до почетка Мастерса биће завршене свлачионице за такмичаре, као и фитнес центар у оквиру објекта, који ће много помоћи члановима клуба да на једном месту унапреде кондицију и усаврше тениске покрете и кретање. Касније ће на ред доћи сређивање кафића и осталих простора у објекту.

Током зиме балон ће прекривати оба терена, а у клубу обећавају добро грејање.

 

 

Teodora Milić, Maja Miščević, Teniski klub White Star Beograd Banjica
Теодора и Маја чекају сервис

 

У паузи тренинга прво смо разговарали са такмичаркама клуба Мајом Мишчевић (2005), Кристином Димитријевић (2005), Теодором Милић (2005) и Анђелом Ражнатовић (2005), о њиховим највећим успесима ове године, о томе са којим тренерима тренирају и како изгледа њихово дружење изван тренинга.

 

 

Затим смо причали са дечацима: Лазаром Николићем (2004), Владом Јанкањем (2006) и Милошем Лазаревићем (2005), о њиховим тренинзима и наступима на турнирима.

 

 

Lazar Nikolić, Teniski klub White Star Beograd Banjica
Лазар Николић на форхенду

 

По завршетку тренинга попричали смо са тренерским тимом TK White Star, којег предводи Зоран Митић: ту су његови синови Стефан и Немања, као и Лука Стакић. Сва три младића донедавно су се активно такмичили, а сада то чине ређе. Немања и Лука су ове године уписали менаџмент у спорту, а Немања Митић планира да ради као тениски тренер, како каже „да ову децу изгурамо да буду оно што ми нисмо успели“. Стефан студира општу психологију, завршава прву годину; себе више види у науци, али кад год буде могао држаће часове тениса; могуће да ће специјализирати и спортску психологију. Лука Стакић планира да се бави тренерским послом, али и спортским менаџментом.

Главни тренер у клубу Зоран Митић веома је задовољан трудом и залагањем младих тренера, а њихов добар рад доказали су и резултати такмичара клуба. Сматрамо да је врло позитивно што је господин Митић дао шансу младим снагама, које уз његове савете и подршку истовремено и уче тренерски позив и активно раде са такмичарима. Са једним такмичарем не ради само један тренер, него више тренера ради по заједничком плану, који се договара на нивоу клуба. Зоран Митић нам је рекао да ће од јесени у клубу радити и кондициони тренер Милош, у новоизграђеном простору за фитнес.

 

 

Желимо пуно успеха клубу са Бањице и његовим такмичарима, а у следећој репортажи верујемо да ћемо вам показати нове просторије у клупској згради, а наравно и нове пехаре! 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *