Iva Veljić, Sofija Milenković, Dragan Ilić, Jesen u TK Dril, Teniski klub Dril Beograd

Берићетна јесен за ТК Дрил

После летњих кампова на Златибору и на Тари, тенисери београдског Тениског клуб Дрил спремни су ушли у наставак летње сезоне, и из викенда у викенд потврђују да је ово један од најуспешнијих српских клубова, како на индивидуалном тако и на екипном нивоу.

У четвртак 4. октобра 2018. године смо посетили терене клуба недалеко од Београдског хиподрома и разговарали са тренерима и такмичарима овог клуба.

 

Детаљније Берићетна јесен за ТК Дрил

 

 

Један од најуспешнијих такмичара ТК Дрил и један од најбољих српских тенисера до 16 година Михајло Ласица нам је рекао да је врло задовољан својим учинком ове сезоне, а да је круну добрих резултата представљало треће место на Летњем првенству Србије до 16 година. Михајло је такође пре неколико дана освојио Мастерс Тениског савеза Србије до 16 година, док су чланови ТК Дрил Стефан Малбаша и Лука Каленић освојили 2. и 3. место.

Тренери у ТК Дрил Драган Илић, Слободан Ранковић и кондициони тренер Немања Ђорђевић рекли су нам да су врло задовољни резултатима такмичара клуба. Оснивач клуба Драган Илић рекао је да клуб уз помоћ Горана Бубња прави програм за тенисере који постижу одличне резултате до 16 година, да они могу тениски да напредују до професионалног тениса, а уз мање трошкове него на неким тениским академијама. Такође, Драган Илић нам је рекао да клуб припрема 12 тенисера да пређу на такмичења у категорији до 12 година, а ти тенисери ће наставити добре резултате ове генерације тенисера ТК Дрил. Клуб планира да ове зиме организује циклус клупских турнира, на којима ће деца освајати лепе HEAD награде.

 

Aleksa Stojčić, Jesen u TK Dril, Teniski klub Dril Beograd
Алекса Стојчић

 

Тренер Слободан Ранковић нас је упознао са мноштвом одличних резултата такмичара клуба током септембра и почетком октобра. Најбоље резултате постизали су Ана Савковић, Лара Стојановски, Анастасија Арсић… Такође, девојчице до 14 година су освојиле 2. место на Екипном првенству Србије у Чачку, где су за Дрил наступиле Ана Савковић, Анастасија Арсић, Христина Љуба и Анђела Ражнатовић. Са њима је у Чачку био кондициони тренер Немања Ђорђевић, који нам је пренео утиске са тог екипног такмичења. Слободан Ранковић и Немања Ђорђевић су нам рекли да су задовољни ефектима кампа на Тари. Тренер Слодобан Ранковић је рекао да је битно да се ради групно и клупски, тако да клуб из сопственог погона ствара играче који ће се наредних година такмичити у узрасту до 12 и до 14 година.

 

Anastasija Arsić, Aleksa Stojčić, Veljko Barjaktarović, Jesen u TK Dril, Teniski klub Dril Beograd
Анастасија Арсић и Алекса Стојчић са тренером Вељком Барјактаровићем

 

Затим смо разговарали са такмичарима клуба Лазаром Луковићем, Ханом Ђедовић, Еленом Душановић, Симоном Делетић, Анастасијом Арсић, Стефаном Манојловићем, Андрејем Манојловићем, Ивом Вељић и Софијом Миленковић.

С обзиром да овај клуб има одличне услове за рад током зиме, како у погледу тениса тако и кондиције, убрзо ћемо вас известити о почетку зимске сезоне у ТК Дрил.

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *