Branko Đurić, Mihai Alexandru Coman, GD Tennis Cup U12 Antalija Turska, Antalya Turkey, Tennis Europe Junior Tour

Бранко Ђурић победник GD Tennis Cup ETA U12 у Анталији у синглу и у дублу

Међународни турнир GD Tennis Cup за дечаке и девојчице до 12 година (3. категорије), одржан је од 11. до 19. новембра 2017. године у турском летовалишту Анталија, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Играно је на отвореном, на 8 терена са тврдом подлогом.

 

 

⌚ 19.11.17.  15.33 h

Један од најбољих српских младих тенисера Бранко Ђурић остварио је огроман успех на турниру у Анталији – данас је тријумфовао у синглу, пошто је јуче освојио титулу у дублу! Браво Бранко, честитамо!

У финалу је Бранко победио првака Румуније Михаија Александруа Комана 4-6 6-3 6-2, а то је био трећи пут да се ова два ривала састају у финалима ЕТА турнира – после Београда и Софије.

Бранку Ђурићу је ово 6. титула у синглу и 5. у дублу на ЕТА турнирима до 12 година ове године! Осим овог турнира у Анталији, тријумфовао је на следећим турнирима:

  • Reduta Cup 2017 у Софији, Бугарска – и у синглу (у финалу победио Алекса Комана) и у дублу
  • Bitola Open 2017 у Битољу, Македонија – и у синглу и у дублу
  • Bellevue Cup 2017 у Улцињу, Црна Гора – и у синглу и у дублу
  • Pirogovskiy Winter Cup 2017 у месту Пироговскиј близу Москве, Русија – у синглу
  • Belgrade Open 2017 у Београду, Србија – и у синглу (у финалу победио Алекса Комана) и у дублу

Осим тога, Бранко је био финалиста у синглу на једном од најзначајнијих светских турнира до 12 година – Open Super 12 Auray 2017 у француском градићу Ореју, а на турниру Tennis Point Open 2017 у Чачку играо је у финалу дубла. Импресиван учинак, још једном браво за Бранка!

Код девојчица је у Анталији тријумфовала Румунка Мариа Сара Попа, која је у финалу победила Францускињу српског порекла Теу Живић 6-3 6-3.

 

Branko Đurić, Mihai Alexandru Coman, Maria Sara Popa, Tea Živić, GD Tennis Cup U12 Antalija Turska, Antalya Turkey, Tennis Europe Junior Tour
Финалисти у Анталији Теа Живић, Михаи Александру Коман, Бранко Ђурић и Марија Сара Попа

 

 

Мали играчи вам препоручују (кликните на сваку слику за више детаља):

 

 

⌚ 18.11.17.  13.11 h

Српски репрезентативац Бранко Ђурић крупним корацима напредује према максималном успеху у Анталији – данас је ушао у финале сингла и са Белорусом Микалајем Банкуом је освојио титулу у дублу! Свака част за сјајног тенисера из Будве!

У синглу је Бранко Ђурић победио Украјинца Артјома Грашенкова 4-6 6-0 6-0. У финалу ће сутра играти против првака Румуније Михаија Александруа Комана, који је победио Турчина Атакана Карахана 7-6(4) 7-5. Честитамо и Алексу, познанику многих наших тенисера са турнира у Београду, али зна се за кога навијамо сутра у финалу 🙂

Бранко Ђурић и његов дубл-партнер Белорус Микалај Банку су у финалу без борбе победили турско-аустријски пар Ондер Балци / Себастијан Соргер.

 

Branko Đurić, GD Tennis Cup U12 Antalija Turska, Antalya Turkey, Tennis Europe Junior Tour
Бранко Ђурић у Анталији са пехаром за титулу у дублу

 

 

 

⌚ 17.11.17.  14.03 h

Српски репрезентативац Бранко Ђурић остварио је данас двоструки успех – пласирао се у полуфинале сингла и у финале дубла! Браво Бранко, и срећно сутра!

У синглу је Бранко данас победио Украјинца Олександра Гуријева 6-3 6-1, а у полуфиналу ће сутра играти против још једног Украјинца, Артјома Грашенкова. У другом полуфиналу ће играти Румун Михаи Александру Коман и Турчин Атакан Карахан.

Бранко Ђурић у дублу у Анталији наступа са Белорусом Микалајем Банкуом, и у полуфиналу су победили турски пар Ердинк/Токер 6-2 6-1. У финалу ће сутра играти против турско-аустријског пара Ондер Балци / Себастијан Соргер. Бранко у синглу и у дублу није изгубио ниједан сет!

 

 

Детаљније Бранко Ђурић победник GD Tennis Cup ETA U12 у Анталији у синглу и у дублу

На турниру су наступили и Македонац Борјан Николовски, који је стигао до 3. кола, као и Симон Кнежевић из Црне Горе, који је такмичење завршио у 2. колу.

 

 

 

Једна занимљивост: погледајте како се мрежа терен у Турској 🙂

 

Mrežanje terena u Turskoj, Antalija 17.11.2017. from Mali Igraci on Vimeo.

 

Резултати до полуфинала сингла, дечаци:

 

GD Tennis Cup U12 Antalija Turska, Antalya Turkey, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати до финала дубла, дечаци:

 

GD Tennis Cup U12 Antalija Turska, Antalya Turkey, Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *