Дария Радулова, Dariya Radulova, Tinger

Дарија Радулова изабрана за најбољу младу спортисткињу Бугарске у јануару у анкети сајта viasport.bg

Млада бугарска тенисерка Дарија Радулова је захваљујући освојеној титули на ETA Božićnom turniru 2016 до 14 година у ТК Црвена звезда (у дублу са Ивом Дивац је освојила 2. место), изабрана за најбољу младу спортисткињу Бугарске за месец јануар. Честитамо!

Дарија је у Србији постигла још неколико великих успеха: у јануару 2015. је освојила Beograd Open 2015 до 12 година у ТК Трим, а у мају прошле године је играла полуфинале на Prokuplje Open 2015 до 12 година.

Детаљније Дарија Радулова изабрана за најбољу младу спортисткињу Бугарске у јануару у анкети сајта viasport.bg

Радулова је победила у традиционалној анкети сајта Viasport.bg. Талентована тенисерка добила је награду бугарског произвођача спортске опреме „Тингер“.

 

Дария Радулова, Dariya Radulova, Tinger
Дарија прима награду компаније Тингер

 

После церемоније доделе сазнали смо нешто више о њој.

 

„Бавим се пливањем, атлетиком, јогом и тенисом. Наравно, тенис је главни спорт.“

 

Открила је и које тенисерке су јој узори:

„Мислим да Серена Вилијамс најбоље игра и да је с разлогом бр. 1 на свету. Међутим, желим да будем као Ана Ивановић,“ признаје Дарија, која се припрема у Старој Загори, у клубу „Августа Траяна“, са тренером Иваном Петровим. Захвалила се на подршци и Бугарској тениској Федерацији, а посебно тренеру Пресијану Коеву.

 

Предстоји јој учешће на четири међународна турнира који ће се одржати у Бугарској. Поред тога, планира да учествује и на неколико турнира у иностранству.

 

 

Тенис, међутим, дефинитивно није њена једина страст. „Изван спорта волим да сликам. Моје слике иду на изложбе, неке од њих су нашле и купце. Поред тога, свирам клавир, али не идем на концерте, само учим. Идем и на такмичења у енглеском језику. Није лако све то постићи, али се трудим.“

 

Даријин отац Румен додао је да је Дарија ове године чланица „Head junior team“, на светском нивоу, као једина такмичарка из Бугарске. Он се посебно захвалиo госпођи Гали Тиневој из компаније „Тингер“, која води рачуна о будућности бугарске деце, као и редакцијама сајтова Viasport.bg и Tennis24.bg.

 

Anđela Lopičić, Ana Vilček, Iva Divac, Dariya Radulova, Prokuplje Open 2015, Tennis Europe Junior Tour
Финалисткиње у дублу Анђела Лопичић, Ана Вилчек, Ива Дивац и Дарија Радулова

 

 

Извор:

tennis24.bg

 

22.03.2016.

Станко Димов

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *