Mili Poljičak, Noa Vukadin, Dino Prižmić, Igor Blažević, Hrvatska, Croatia, Veska Checz Republic, Tennis Europe Winter Cups by HEAD U14

Дечаци из Хрватске победници Tennis Europe Winter Cups Challenge by Head до 14 година у Чешкој

Репрезентативци Хрватске су јуче освојили титулу првака Европе до 14 година на финалном турниру Tennis Europe Winter Cups by HEAD, незваничном екипном првенству Европе за тенисере млађе од 14 година, одржаном од 16. до 18. фебруара 2018. године у Вески, у Чешкој Републици. Честитамо Милију Пољичку, Дину Прижмићу, Нои Вукадину и тренеру репрезентације Игору Блажевићу!

Подсећамо, дечаци из Хрватске су почетком августа 2016. године освојили Tennis Europe Nations Challenge by Head у конкуренцији до 12 година, с тим што је тада уместо Ное Вукадина у саставу репрезентације Хрватске био Лука Микрут. Ту титулу су одбранили у августу 2017. године.

Детаљније Дечаци из Хрватске победници Tennis Europe Winter Cups Challenge by Head до 14 година у Чешкој

 

 

Репрезентативци Хрватске до 14 година су јуче у врло неизвесном финалу играли против селекције Италије и победили 2-1. У 1. синглу је Дино Прижмић изгубио од Петера Булдоринија 2-6 4-6, па је Мили Пољичак победио Николу Кјаварељу 6-2 6-2, да би одлучио меч у дублу, у којем су Мили Пољичак и Дино Прижмић после велике борбе савладали италијански пар Кјавареља/Минигини 7-5 7-6(3).

 

Mili Poljičak, Noa Vukadin, Dino Prižmić, Igor Blažević, Hrvatska, Croatia, Veska Checz Republic, Tennis Europe Winter Cups by HEAD U14
Репрезентативци Хрватске добијају медаље и плакете у Чешкој Републици

 

Млади Сплићани Мили Пољичак, Дино Прижмић и Ноа Вукадин, предвођени тренером репрезентације Игором Блажевићем, у 1. колу су победили Француску 2-1, а у полуфиналу Швајцарску такође 2-1. Занимљиво да се у сва три меча поновио готово идентичан сценарио: први сингл би изгубио Дино Прижмић, други би добио Мили Пољичак, а затим би Мили и Дино у тесним мечевима тријумфовали у дублу.

Треће место освојила је Швајцарска, савладавши Пољску 2-1. Прошлогодишњи победници су дечаци из Шпаније.

Код девојчица је у Раковнику титулу освојила репрезентација Чешке Републике, победивши у финалу Русију 2-1. Треће место је освојила Велика Британија, савладавши селекцију Пољске 3-0. Као што већ знате, девојчице из Србије освојиле су 8. место у Европи.

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *